Hatalmas bejelentés jött a kormánytól, január 1-től bevezetik!

Hatalmas bejelentés jött a kormánytól, január 1-től bevezetik!

Hatalmas bejelentés jött a kormánytól, január 1-től bevezetik! A magyar kormány 2023-ban új családtámogatási programot indított a lakosság támogatására, melynek neve CSOK Plusz.

( Friss hírek 0-24 )

Az új támogatási forma a gyermekvállalást és az otthonteremtést támogatja, és számos kedvező feltételt és előnyt kínál a fiatal családoknak. A cikkben bemutatom a CSOK Plusz program részleteit és azt, hogy milyen hatással lehet a magyar lakás- és hitelpiacra.Az új támogatási program lehetővé teszi a családok számára, hogy vissza nem térítendő támogatást kapjanak a gyermekvállalás és az otthonteremtés elősegítésére. A program keretében három különböző hitelösszeg áll rendelkezésre: 15 millió, 30 millió és 50 millió forint.

Az összeg attól függ, hány gyermeket vállal a család. A legfontosabb újítás az, hogy a második gyermek után 10 millió forintos hiteltelengedést kapnak a családok.

Az új CSOK Plusz program célja, hogy ösztönözze a fiatal családokat a gyermekvállalásra és az otthonteremtésre.

Az államtitkár, Hornung Ágnes hangsúlyozta, hogy a kormány azért indította el ezt a programot, hogy támogassa a magyar családokat, és lehetőséget adjon nekik a vágyott gyermekük megszületésére.

Az új program bevezetésének költségvetési hatása évente 10-15 milliárd forint között várható. A kormány azonban hangsúlyozza, hogy a családtámogatás nem lehet költségvetési kérdés, és mindent megtesz a családok életének megkönnyítése érdekében. Emellett az építőipar fellendítése is egyik célja a programnak, amely a gazdaság növekedését is segítheti.Az új CSOK Plusz programhoz hasonlóan a korábbi babaváró hitel is sikeres volt, és a kormány továbbra is támogatja a családokat. A kormány azt tervezi, hogy jövőre tovább emeli a babaváró hitel összegét. A programok hatására nőtt a termékenységi arányszám Magyarországon, és ez az EU-ban az egyik legnagyobb emelkedés.

A cikkben szó esik arról is, hogy a korábbi “városi” CSOK igénybevevői köre szűkült az új szabályok alapján, ami egyeseket aggodalommal tölt el. Ugyanakkor a kormány álláspontja az, hogy a családok támogatása fontos, és a kormány minden lehetőséget megad a családoknak a gyermekvállalás és az otthonteremtés elősegítésére.A cikk összefoglalja a CSOK Plusz program legfontosabb részleteit és céljait, valamint bemutatja a kormány álláspontját a családtámogatás fontosságáról. A program célja, hogy ösztönözze a fiatal családokat a gyermekvállalásra és az otthonteremtésre, és hozzájáruljon a magyar gazdaság növekedéséhez és a lakáspiac élénkítéséhez.

error: Content is protected !!