CSOK PLUSZ 2024 – Bejelentette a Kormány, ennyi pénzt kapnak a kisgyerekesek!

CSOK PLUSZ 2024

CSOK PLUSZ 2024 – Bejelentette a Kormány, ennyi pénzt kapnak a kisgyerekesek!

CSOK PLUSZ 2024 – A mostani CSOK-nál hatékonyabban működő új támogatási formát, ha úgy tetszik, egy CSOK Pluszt vezet be a kormány a nagyobb településeken, erről a következő hetekben születhet döntés – mondta a kormányszóvivő a HírTV-n.


( Friss hírek )

A Napindító című műsorban Szentkirályi Alexandra emlékeztetett: döntés született a jól működő babaváró hitel és a falusi CSOK megtartásáról és kibővítéséről. Itt azokra a már kihirdetett jogszabályi változásokra utalhatott, amelyek szerint

    • a babaváró hitel maximális összege 2024. január 1-jétől az eddigi 10 millióról 11 millióra emelkedik,
    • a babaváró hitel felvételét 2024. január 1-jétől az eddigi 41 helyett a 30 év alatti női taggal rendelkező házaspárokra és a 30-41 év közötti várandósokra korlátozzák,
    • 2025. január 1-jétől kizárólag a 30 év alatti női taggal rendelkező házaspárok vehetik igénybe,
    • a nem preferált kistelepüléseken a CSOK-ot megszüntetik, a preferált kistelepüléseken elérhető CSOK összegét megemelik, szabályain módosítanak az alábbi táblázat szerint.E változtatások bevezetésekor a kormány ígéretet tett arra, hogy új családtámogatási formát dolgoznak ki, ugyanis a lakáspiaci áremelkedés miatt a CSOK egyre kevésbé felelt meg a céljának.  Erről most a kormányszóvivő azt mondta:

A nem falusi CSOK-ot kivezetjük és a helyébe egy ennél is hatékonyabban működő új támogatási formát fogunk bevezetni, ha úgy tetszik, egy CSOK Plusz, amiről a következő hetekben születhet majd döntés és akár több milliót is kaphatnak a családok jövőre.Hozzátette: az átmenet biztosított lesz, vagyis év végéig él a mostani rendszer, és rögtön 2024. január 1-jével életbe fog lépni az új. Már a héten is tárgyalt a kormány az új családtámogatásról, Gulyás Gergely miniszter a tegnapi kormányinfón beszélt.

error: Content is protected !!