Most jött a hír a rezsicsökkentésről, ez mindenki pénztárcáját fogja érinteni!

Most jött a hír a rezsicsökkentésről, ez mindenki pénztárcáját fogja érinteni!

Most jött a hír a rezsicsökkentésről, ez mindenki pénztárcáját fogja érinteni! Az Európai Unió széles körű vitát indított a rezsicsökkentés ügyében, és a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos, Németh Szilárd, a Hír TV műsorában hívta fel a figyelmet erre a kérdésre.

Brüsszelben olyan hangok is megjelentek, hogy a rezsicsökkentést felül kell vizsgálni, mert az akadályozza a piaci árak alkalmazását az energiaszektorban. Azonban Németh Szilárd kiemelte, hogy a rezsicsökkentés az egyik olyan intézkedés, amely segítette a magyar embereket az emelkedő energiaárak hatásaitól megvédeni.

A rezsicsökkentés rendkívüli intézkedéseket tartalmazott annak érdekében, hogy Magyarország télen is elegendő energiával rendelkezzen, miközben fenntartotta a rezsicsökkentés intézményét.

A rezsicsökkentés révén a háztartások háromnegyede továbbra is 100 százalékban védve van az energiaárak emelkedésétől, és csak az átlagon felüli fogyasztás esetén kell piaci árat fizetniük. Az intézkedés szembemenet Európa tendenciájával, ahol a villanyáram és a háztartási gáz árai jelentősen emelkedtek az elmúlt években.


A Fidesz szerint képmutatás:

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, ezzel kapcsolatban elmondta, hogy azok, akik most kritizálják a rezsicsökkentést, nem csak képmutatók és álságosak, hanem hazudnak is, mivel nem szembesítették saját magukat azzal, hogy átlépjenek a piaci árakra.

Az embernek lehetősége van a piaci árakon részt venni, ha azt választja, de a rezsicsökkentés segít azoknak, akik ezt nem tehetik meg.

Németh Szilárd rámutatott arra, hogy most a legfontosabb dolog az, hogy a magyar érdekeket megvédjék. A gáz, a villany és a távfűtés elérése alapvető fizikai kérdés, és nem ideológiai vita tárgya.
A magyar emberek jólétét kell szem előtt tartani, és biztosítani kell, hogy mindenki hozzáférjen a szükséges energiaforrásokhoz a téli hónapokban.

Ezzel a megközelítéssel a kormány továbbra is kiáll a magyarok érdekei mellett, és biztosítja, hogy azok, akik a rezsicsökkentés segítségével védeni tudják magukat az emelkedő energiaárak ellen, ezt meg is tehessék.

A rezsicsökkentés továbbra is fontos eszköze a magyar háztartások védelmének és a társadalom szélesebb rétegeinek a megsegítésének.

error: Content is protected !!