Nyugdíjasok figyelem – Fontos hír jött a márciusi nyugdíj kifizetéséről!

Nyugdíjasok figyelem – Fontos hír jött a márciusi nyugdíj kifizetéséről!

Nyugdíjasok figyelem – Fontos hír jött a márciusi nyugdíj kifizetéséről! A nyugdíjasoknak pedig ez külön jó hír, hiszen hamarosan jön az márciusi nyugdíj. Méghozzá a szokott rendben, hiszen az utalás napja most hétköznapra esik. A tervezett ütemben utalják a bankszámlákra, és kézbesítik a nyugdíjakat.Mikor jön az márciusi nyugdíj?

A nyugdíjakat lehet kérni utalással vagy postai kézbesítéssel. Ha nem az utalást választjuk, hanem a postai kézbesítést, akkor érdemes megnézni a tavaly novemberben kézhez kapott nyugdíjkifizetési naptárat. A posta ugyanis ebben sorolja fel azokat az idősávokat, amikor kézbesítik a nyugdíjakat. Általános szabály, hogy 12 munkanapon keresztül viszik ki a nyugdíjakat, ami így az adott hónap 11-12-13-14. napjától egészen a 24-25-26-27-28. napjáig is eltarthat.
A bankszámlákra pedig minden hónap 12-én utalják a nyugdíjakat. Ez alól csak a hétvégét és a munkaszüneti napok a kivételek. Ilyenkor mindig az ehhez legközelebb eső munkanapon utalják a nyugdíjakat. Mivel most márciusban hétköznapra esik tizenkettedike, ezért rendes időben jön a nyugdíj. Egész pontosan március 12-én, kedden.

Az ellátásokat a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság nyugdíjfolyósítási törzsszám, mint azonosító szám alatt folyósítja. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság az ellátás folyósításának megindításakor a nyugdíjfolyósítási törzsszám igazolására a jogosult számára igazolást ad ki.
A folyósítás megkezdésével egyidejűleg a folyósító szerv az alábbi iratokat küldi meg az ellátásban részesülő személy számára:

  • a folyósított ellátás törzsszámáról szóló igazolás,
  • a kedvezményes utazásra jogosító „Ellátottak utazási utalványa”, amennyiben erre a jogosultsága fennáll,
  • kimutatás a folyósítás megkezdéséig már esedékessé vált és egy összegben kiutalt ellátásról, az esetleges levonásokról,
  • tájékoztató az ellátásban részesülő személy bejelentési kötelezettségeiről, illetve a legfontosabb tudnivalókról.
error: Content is protected !!