Kiemelt!!! Nyugdíj utalás 2024 – itt vannak a nyugdíj utalások pontos időpontjai 2024-ben!

nyugdíj utalás 2024

Frissítve: Nyugdíj utalás 2024 – itt vannak a nyugdíj utalások pontos időpontjai 2024-ben!

Nyugdíj utalás 2024 – itt vannak a nyugdíj utalások pontos időpontjai 2024-ben! Nézzük a pontos dátumokat mikor is érkezik a nyugdíj!

(Friss híreink)

Dátumok 2024-ben:

Nyugdíj utalás január: január 12. (péntek)

Nyugdíj utalás február: február 12. (hétfő)

Nyugdíj utalás március: március 12. (kedd)

Nyugdíj utalás április: április 12. (péntek)

Nyugdíj utalás május: május 10. (péntek)

Nyugdíj utalás június: június 12. (szerda)

Nyugdíj utalás július: július 12. (péntek)

Nyugdíj utalás augusztus: augusztus 12. (hétfő)

Nyugdíj utalás szeptember: szeptember 12. (csütörtök)

Nyugdíj utalás október: október 11. (péntek)

Nyugdíj utalás november: november 12. (kedd)

Nyugdíj utalás december: december 2. (hétfő)A nyugdíjak folyósítását 2024-ben is törvény szabályozza (1997. évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról). A saját jogú és a hozzátartozói nyugellátást, továbbá a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek hatáskörébe utalt nem társadalombiztosítási ellátást a nyugdíjfolyósító szerv a nyugdíjfolyósítási törzsszám mint azonosító szám alatt folyósítja.

A nyugdíjfolyósító szerv az ellátás folyósításának kezdetekor a nyugdíjfolyósítási törzsszám igazolására – az e célra rendszeresített nyomtatványon – az érintett személy részére díjmentesen igazolást ad ki.

Nyugdíjkifizetés Postán

Menetrend szerint érkezik a nyugdíj

  • A Posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. A nyugdíjasok minden év novemberében megkapják az ún. nyugdíjkifizetési naptárt, amelyben megtalálják a következő év minden hónapjára a konkrét kifizetési napokat.
  • A nyugdíjak kifizetése nyugellátási utalványon történik készpénzben, a címzett lakóhelyén, összeghatártól függetlenül.
  • A Posta a Nyugdíjkifizetési naptárban megjelölt naptól eltérő napon, illetve az első kifizetési napot megelőzően kifizetést nem teljesít.
  • A nyugellátás esedékességének hónapjában elhunyt címzett részére érkezett utalványt a Posta nem fizeti ki. Az ellátás összegének kifizetésére kizárólag a folyósító szerv jogosult.Az eljárás ismertetése a https://www.magyarorszag.hu/ oldalon, a „Nyugdíj” menüpont alatt, az „Ellátások folyósítása” kategórián belül található, mint a „Kérelem a jogosult halála esetén fel nem vett ellátás kifizetéséhez”. Az igényléshez szükséges dokumentum is itt érhető el és tölthető le.

A kérelem beterjesztésére az alábbi csatornákon nyílik lehetőség:

 • Elektronikus úton: ügyfélkapus regisztrációval rendelkező személyek az e célra rendszeresített űrlap segítségével nyújthatják be a bejelentést.
 • Személyesen: a kérelem előterjeszthető személyesen a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatán (Budapest, XIII. ker. Váci út 73.), illetve bármely kormányablakban.
 • Postai úton: a kérelem postai úton a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak címezve nyújtható be. Postacím: 1820 Budapest.

Érkezik a karácsony előtti utalás is >>>

error: Content is protected !!