Ingyen jogosítvány 2024 – Friss hírek érkeztek ,mutatjuk kik vehetik igénybe!

Ingyen jogosítvány 2024

Ingyen jogosítvány 2024 – Friss hírek érkeztek ,mutatjuk kik vehetik igénybe!

Ingyen jogosítvány 2024 – Friss hírek érkeztek ,mutatjuk kik vehetik igénybe! Ismert a pontos keretösszeg, amelyet a kormány szán a középiskolásoknak szóló, ingyenes jogosítvány megszerzéséhez szóló támogatásra – áll a Magyar Közlöny legutóbbi kiadványában.

( Friss hírek )

A miniszterelnök által aláírt határozat alapján a kormány anyagi támogatást nyújt annak érdekében, hogy a végzős középiskolások ingyen szerezzenek jogosítványt. A pénzügyminiszternek idén 526 769 445 forintot kell biztosítania a Magyar Honvédség számára, hogy a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzésének gyakorlati oktatásában részt vehessenek.Ám nem ez az egyetlen magyarországi jogosítványreform, a „C” és „CE” kategóriás jogosítványok megszerzése is jelentősen lerövidül és könnyebbé válik

A mostani reform miatt Varga Mihály pénzügyminiszternek a jövő évi költségvetést úgy kell terveznie, hogy a kormány 2025-re 831 751 580 forintot szán a programra. 2024. szeptember 1-jétől a végzős középiskolások térítésmentesen szerezhetik meg a „B” kategóriás vezetői engedélyt, beleértve a KRESZ– és egészségügyi oktatást is.A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja, és ősszel megkezdi a jogosítványszerzéshez szükséges tanfolyamokat az együttműködési megállapodásokkal kiválasztott intézményekkel. Ehhez szakoktatói képzést tartanak olyan katonáknak, akik betöltötték a 23. életévüket, rendelkeznek középiskolai érettségivel, legalább két éve érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, valamint egészségügyi alkalmassági vizsgával.

error: Content is protected !!