Figyelem, fontos! Változott a határidő, rengeteg magyart érint – Le ne maradj, mert sok pénzed bánja!

Figyelem, fontos! Változott a határidő, rengeteg magyart érint – Le ne maradj, mert sok pénzed bánja!

Figyelem, fontos! Változott a határidő, rengeteg magyart érint – Le ne maradj, mert sok pénzed bánja! Hiába 29 napos idén a február, a horgászoknak 28-áig kell leadnia a 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót. A MOHOSZ figyelmeztet: aki elfelejti a határidőt, az később csak emelt áron válthat 2024-re állami horgászjegyet.

További friss híreink! >>A 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót az okmány tulajdonosának legkésőbb február 28-ig kell leadnia. Vagy ajánlott küldeményként postai úton elküldenie a forgalmazónak – emlékeztet a Magyar Országos Horgász Szövetég.

Tehát hiába 29 napos idén a február, a határidő nem tolódik ki!

A leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve összegezni a horgászattal töltött napok számát.Amennyiben az okmány tulajdonosa a fogási naplót egyáltalán nem, vagy nem időben adja le, esetleg a benne szereplő fogásokat nem összesíti, az adott évben állami horgászjegyet csak emelt áron válthat. Ez a díjmentességben nem részesülő személyek esetén a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyek esetén – a gyermek horgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, azaz ötezer forint.

error: Content is protected !!