Magyarok figyelem! Csak így utazzatok ki Ausztriába, hatalmas bajba kerülhettek, sok pénz múlik rajta!

Magyarok figyelem! Csak így utazzatok ki Ausztriába, hatalmas bajba kerülhettek, sok pénz múlik rajta!

Magyarok figyelem! Csak így utazzatok ki Ausztriába, hatalmas bajba kerülhettek, sok pénz múlik rajta! Az új rendelkezés márciusban lép majd érvénybe nyugati szomszédunknál. Ha a jármű nem a gyorshajtóé, akkor a sofőrt akár élete végéig is eltilthatják a vezetéstől.Friss híreink itt olvashatóak

2024-től keményen szankcionálja a veszélyes gyorshajtókat Ausztria. Nyugati szomszédunknál idén márciusban lép érvénybe az a rendelkezés, mely szerint elkobozhatják az autóját annak a sofőrnek, aki lakott területen 80 km/órás sebességgel, lakott területen kívül 90 km/órás sebességgel gyorsabban halad a megengedettnél. Ez egy városban 130 km/óra, míg országúton 180 km/óra feletti sebességet jelent. A lefoglalt járműveket később elárverezhetik.

Mi van akkor, ha az autó nem a gyorshajtóé?Ha az autó nem a vétkes sofőr tulajdonát képezi, akkor a gyorshajtót a hamarosan hatályba lépő törvénymódosítás értelmében akár élete végéig eltilthatják a közúti közlekedéstől.

A tavasszal bevezetésre kerülő háromlépcsős rendszer fokozatai – az autó lefoglalása, elkobzása, elárverezése – a sebességhatárokat figyelmen kívül hagyó, a saját maguk és a többi autóvezető testi épségét veszélyeztető sofőrök elrettentését célozzák. Ha valaki lakott területen 110 km/órát, lakott területen kívül 160 km/órát meghaladó sebességgel száguld, az hamarosan akár végleg búcsút mondhat az autójának.

Egyetlen közlekedési szabálysértés is a jármű elkobzását vonhatja majd maga után, ha bebizonyosodik, hogy a sofőr sebességtúllépése meghaladja a 80, illetve 90/km órás határt. Ha az autókat elárverezik, a bevétel 70 százalékát a Közlekedésbiztonsági Alap, 30 százalékát pedig a helyi hatóság kapja meg.Gyorsan hajtottál? Számold ki mennyi bírságra számíthatsz

​Ha gyorshajtáson kaptak Ausztriában egy mobil vagy beépített traffipaxnál, EZEN az oldalon kiszámíthatod, mennyi bírságra számíthatsz. Az alábbi táblázatokból is kikövetkeztetheted a kiszabható büntetést. Mivel nincs Ausztriában egységes díjszabás, ezért a táblázatok átlagos díjtételeket mutatnak. A bírság mértékét adott esetekben határozzák meg az illetékes szervek.Ausztriában a büntetéseknek két fajtája is létezik: az Organmandat a hatósági szervek által a forgalomban kiszabott, komolyabb büntetés, míg az Anonymverfügung (anonim intézkedés) legfeljebb 365 euróra rúghat, a szabálysértés ténye pedig nem kerül be „bűnlajstromunkba”, ezért marad anonim.

error: Content is protected !!