Az éjjel döntött a kormány csendben, hatalmas pénzről döntöttek! Sokan nem örülnek az új törvénynek!

Az éjjel döntött a kormány csendben, hatalmas pénzről döntöttek! Sokan nem örülnek az új törvénynek!

Az éjjel döntött a kormány csendben, hatalmas pénzről döntöttek! Sokan nem örülnek az új törvénynek! A friss Magyar Közlönyből derül ki, hogy Orbán Viktor rendeletben utasította Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy – Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter bevonásával – a 2027. évi 22. Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság és Masters Világbajnokság megrendezésével kapcsolatos jogdíjak kifizetéséhez a Magyar Úszószövetségnek biztosítson összesen 100,44 millió forint többletforrást – vette észre az mfor.hu.Legfrissebb hírek

Emellett Varga Mihálynak – Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bevonásával – a Nemzetközi Úszószövetségnek a 2023. évi világbajnoksággal összefüggő, 945 567 amerikai dollárnak megfelelő általános forgalmi adó összegét kell előteremtenie (ez jelenlegi árfolyamon mintegy 372 millió forint).

Orbán Viktor arra is utasította pénzügyminiszterét, hogy – szintén Rogán Antal bevonásával – gondoskodjon a vizes vb megrendezése érdekében a Nemzetközi Úszószövetség részére fizetendő világbajnoksági díj, valamint a producer szolgáltatásaival és a hazai közvetítővel kapcsolatos költségek fedezésére szolgáló központi költségvetési támogatás biztosításáról a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezet javára, az alábbi bontás szerint:


  • 2025-ben 4,572 millió dollárnak megfelelő forintösszeget (jelenlegi árfolyamon csaknem 1,8 milliárdot),
  • 2026-ban 11,557 millió dollárnak megfelelő forintösszeget (jelenlegi árfolyamon mintegy 4,5 milliárdot),
  • 2027-ben közel 9 millió dollárnak megfelelő forintösszeget (jelenlegi árfolyamon mintegy 3,5 milliárdot).

Összesen tehát közel 10 milliárd forintról van szó.

error: Content is protected !!