Orbán Viktor rendkívüli ma reggeli bejelentései: Fontos dolgokról döntött a Kormány!

Orbán Viktor rendkívüli bejelentése!

Orbán Viktor rendkívüli ma reggeli bejelentései: Fontos dolgokról döntött a Kormány!

Orbán Viktor rendkívüli ma reggeli bejelentései: Fontos dolgokról döntött a Kormány! A miniszterelnök a háborús helyzet és az Európai Unió kapcsolatáról beszélt. Szerinte a NATO lassan belecsúszik a háborúba, az emberek már veszélyes helynek vélik a világot, s joggal. Ráadásul szerinte Európának gazdasági gondjai is vannak, és az európai emberek a béke felé nyomják majd a saját kormányaikat, ahogy a migráció esetében is történt. Repedezik a háborúpárti gondolkodás – mondta.

Legfrissebb hírek >>>

A miniszterelnök szerint mielőbb békére van szükség, Ukrajnának pedig nem kell pénzt küldeni, vagy a lehető legkevesebbet, mert a háborúnak a csatatéren nem lesz vége.
Megemlítette, hogy Európában sérült a szólásszabadság: Nyugat-Európában vélemény-úthenger uralkodik, olyan, amit a magyarok el sem tudnak képzelni. Brüsszelben betiltották a konzervatív kampányrendezvényt. Túlzásnak érezhetik a hallgatók, de Nyugaton nem tehetsz ki akármit a Facebookra, ha a véleményed eltér a központi véleménytől, veszélybe kerül az állásod – mondta. A Brüsszelben történtek legsúlyosabb része, hogy a konferenciának helyet adó szállodában megfenyegették a catering céget. Magyarország itt nem tart, hogy szankciók legyenek vélemény miatt, noha a Nyugat már itt tart.

Ma Magyarország nélkül, a magyar emberek nélkül, a magyar kormány hangja nélkül nincs szabadság Európában – mondta.

A migráció kapcsán azt mondta, nem szerencsés, ha egy politikus fixáltnak tűnik egy témában, de egy másik konferencián felolvasta a „Soros-tervet”, ami létezik – Soros György 2015-ben írta –, s amelynek az első pontja, hogy minden évben egymillió migránst kell beengedni. Emellett hitelt kell felvenni, illetve a migránsok számára biztonsági zónákat kell létrehozni, hogy rendben eljuthassanak Európába. A cél egy nagy profitot kínáló, kevert társadalom létrehozása. És Orbán szerint éppen ezt hajtják végre. Az európai vezetők nem akarják megállítani a migrációt. A magyar miniszterelnök szerint viszont a kulcskérdés az, hol kell várakozni ahhoz, hogy egy menekült beléphessen Európába. Szerinte Európán kívül, de ezt a brüsszeli bürokraták nem merik meglépni.
Orbán beszélt a mezőgazdasági helyzetről: amíg nem volt háború, nem volt ukrán gabonadömping sem. Az EU ma az amerikai cégeket és az ukrán oligarchákat védi – vélte a magyar kormányfő írja a – News7.hu.

A miniszterelnök szerint ez európai uniós vezetők megbuktak a zöld átmenetben, a gazdaság és a középosztály megerősítésében, a béke ügyében, ahogyan a migráció kezelésében is. Megbuktak, nem érdemelnek még egy esélyt, ilyenkor pedig menni kell! – mondta a miniszterelnök.

Harcolni kell, ki kell állni, képviselni kell a véleményünket. Kampányban vagyunk, „ilyenkor tüzelni kell, tölteni, lőni, tölteni, lőni”. Nem okoskodásra van szükség, hanem az ellenféllel való megküzdésre. A legfontosabb kérdés ma a háború. Két út van: a békepártiság és a háborúpártiság. Háborúpártiak a brüsszeli bürokraták és a magyar baloldal is. „Mi békepártiak vagyunk” – jelentette ki Orbán.

Kapcsolódó cikk:

Fontos bejelentés érkezett az üzemanyagárstopról, a Kormány ismét beavatkozhat az árakba!

error: Content is protected !!