Augusztustól ezt a duplájára emelik, ennyi lesz az összege!

Augusztustól ezt a duplájára emelik, ennyi lesz az összege!

Augusztustól ezt a duplájára emelik, ennyi lesz az összege! Emelkedik a közlekedési szabálytalanságokért kiszabható bírságok összege: a Magyar Közlönyben megjelent szabályozás szerint adott szabálytalankodásokért akár dupla akkora bírságot is kiszabhatnak, mint most.
Friss híreink itt olvashatóak

Azért például, ha valaki átengedte a kormányt az ittas barátjának és ezzel el is kapták, ő pedig ezt elismerte, akkor eddig a helyszínen 33 ezer forint bírságot szabtak ki, míg ha szabálysértési eljárás indult (mert például nem fogadta el a helyszíni bírságot), akkor 65 ezer forint büntetést szabtak meg ugyanezért. Ezek a tételek is emelkednek augusztustól: a helyszíni bírság összege 39 600 forintra, a pénzbírságé 78 ezer forintra.
A Magyar Közlöny mellékletében tételről tételre végigveszik a szabálysértési tételeket és az azokért kiszabható helyszíni és eljárásban megszabott bírság összegét írják. Általánosságban elmondható, hogy a helyszíni bírság mindig jóval olcsóbb, a legtöbbet pedig annak kell fizetni, aki jogosulatlanul várakozik egy mozgáskorlátozottak számára kijelölt várakozóhelyen. A helyszínen ezért 65 ezer forintra (előzőleg is ennyi volt), eljárásban pedig 156 ezer forintra büntetnek (előzőleg 130 ezer forintra).
Helyszínen 13 ezer forintot kellett fizetnie annak, akit elkaptak kezében egy mobiltelefonnal – ez a jövőben már 26 ezer forintba fog kerülni, míg ha nem a helyszínen szeretne fizetni, akkor az eddigi 26 ezer forint helyett 52 ezer forintot kell majd megfizetnie. Ugyanennyit kell fizetnie annak is, aki nem ad elsőbbséget gyalogátkelőhelyen.

error: Content is protected !!