Jönnek a hatalmas összegű rezsi elszámoló számlák – így kaphat részletfizetési lehetőséget!

Jönnek a hatalmas összegű rezsi elszámoló számlák – így kaphat részletfizetési lehetőséget!

Nagyon fontos információkat tett közzé a hivatalos YouTube-csatornáján az MVM a lakossági rezsidíjakkal, számlázással kapcsolatban.
Az MVM-tájékoztató rövidfilmekkel is segíti az eligazodást a rezsicsökkentés módosításával kapcsolatban. Az elmúlt napokban a szolgáltató két részletben 6 informatív videót is megosztott. Ezekben szóba kerül az online felületre történő regisztráció menete, a diktálással, a jelleggörbével kapcsolatos információk, valamint a részletfizetésről, a számlázási beállításokról és a megbízott fizetői funkcióról is alapos információhoz juthatnak az érdeklődők – szúrta ki a Portfolio.A lap beszámolója szerint a tájékoztatók legfontosabb célja feltehetően az lehet, hogy népszerűsítse az MVM Next szolgáltató online platformjait (valamint telefonos ügyfélszolgálatát, amit a 06-1-9999-650-es telefonszámon lehet elérni), ezzel is tehermentesítve a személyes ügyfélszolgálatot. A szolgáltató online csatornáin (honlap és applikációk) ugyanis egyre több ügyet el lehet intézni, így például a számlázási lehetőségeket, az elszámolási módokat, vagy épp a kedvezményes lakossági fogyasztás keretét meghatározó jelleggörbe módosítását.Ha valaki rendelkezik online hozzáféréssel a rezsiszámláihoz, akkor a részletfizetés lehetőségét is könnyedén érvényesítheti.Ez kifejezetten akkor jöhet jól sokaknak, akik mostanában kapják kézhez elszámoló számlájukat, és a rezsicsökkentés tavalyi módosítás miatt a szokásosnál lényegesen nagyobb fizetendő összeggel találják szembe magukat, melynek egyben történő befizetése akár gondot is okozhat.
Az online platformokon az érintett ügyfél kiválaszthatja, hogy 2 vagy 3 hónap alatt szeretné-e befizetni a számla összegét. A részletfizetési kérelem feldolgozásáról az MVM e-mailben küld tájékoztatást a fogyasztóknak.Fontos információ, hogy pozitív elbírálás esetén a szolgáltató egyben küldi a 2 vagy 3 részletfizetésről szóló számlát, vagyis az ügyfélnek kell figyelnie arra, hogy a megfelelő ütemezésekkel teljesítse a befizetéseket.
Lényeges továbbá, hogy a részletfizetési lehetőség választásával egyszerre kell fizetni a megadott határidőre a részletfizetés alapján fizetendő összegeket, valamint az esetlegesen újonnan érkező számlák összegét.

Kapcsolódó

Családok figyelem – idén így érkezik az Szja pénz!

 

error: Content is protected !!