Fontos – Újabb rendkívüli bejelentést tett az MVM Next

Fontos – Újabb rendkívüli bejelentést tett az MVM Next:

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak. Felelős energiaszolgáltatóként ügyfeleink védelmét szem előtt tartva kérjük, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen – figyelmeztet az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.A vállalat felhívja a figyelmet arra, hogy a megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, az árulkodó jelekkel kapcsolatban tájékoztató weboldalt hoztak létre, ahol minden szükséges információt megtalálni.

Nem magyar e-mail-címekről küldik
Az MVM tájékoztatása szerint a csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail-címekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az MVM Next számlaértesítői kizárólag az alábbi feladóktól érkezhetnek: ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu, noreply@mvmnext.hu vagy onlineugyfelszolgalat@mvmee.hu
– emlékeztetnek közleményükben, amelyben hozzáteszik, hogy az e-mailben érkező elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Nextnél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetik az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

error: Content is protected !!