2 évig is terjedhet a koronavírus, JANUÁR végéig újabb nagyobb hullám jöhet, és változások az iskolákban >>>

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

2 évig is terjedhet a koronavírus, JANUÁR végéig újabb nagyobb hullám jöhet, és változások az iskolákban >>>

Sok szülő online oktatást szeretne, lehet, hogy Januártól az is lesz ……. Ezt valószínűsíti most sok szakértő!!!

Járványügyi szakértők szerint a koronavírus várhatóan még 18-24 hónapig terjed majd: addig, amíg a lakosság 60-70 százaléka megfertőződik majd. A szakértők által vázolt egyik forgatókönyv szerint elképzelhető, hogy az Egyesült Államokban a járvány tavaszi, első hullámát egy nagyobb hullám követheti majd ősszel vagy télen.

Az új koronavírus várhatóan még 18-24 hónapig terjed majd: addig, amíg a lakosság 60-70 százaléka megfertőződik majd, írja járványügyi szakértők egy tanulmányra hivatkozva a CNN. A szakértők azt javasolták, hogy az Egyesült Államok készüljön fel a legrosszabb szcenárióra, ami magában foglalja a koronavírus-fertőzések második nagy hullámát ősszel és télen. A szakértői előrejelzés legoptimistább forgatókönyve szerint a koronavírus további haláleseteket okoz majd.

A tanulmány szerint mivel a Covid-19 ellen senki sem rendelkezik immunitással, a járvány terjedése valószínűsíthetően 18-24 hónapig eltart majd, amíg a nyájimmunitás fokozatosan alakul ki az emberi populációban.

A szakértők szerint a kormányzati tisztviselők fel kell hagyniuk azzal, hogy a járvány lehetséges véget érésével biztatnak, ezzel szemben annak hosszabb távú velünk maradására kellene felkészíteni a lakosságot.

A tanulmány szerint több forgatókönyv is lehetséges, az első szerint a járvány 2020 tavaszi első hulláma után ismétlődő, kisebb hullámok következnek majd a nyár folyamán, és a következő 1-2 évben következetesen ismétlődve, végül valamikor 2021-ben fokozatosan csökkenve.

A vázolt második forgatókönyv alapján a Covid-19 első hullámát egy nagyobb hullám követheti ősszel vagy télen, vagy több kisebb hullám 2021-ben. Ebben az esetben újabb intézkedésekre lesz szükség az ősszel a szakértők szerint, a fertőzés terjedésének visszaszorítása, és az egészségügyi rendszer túlterhelésének megakadályozása érdekében.

A harmadik forgatókönyv a fertőzések átvitelének ’’lassú égésével’’ számol, ezen szcenárió esetén valószínűleg nem szükségesek további intézkedések, bár a szakértők szerint a halálesetek továbbra is előfordulnak majd. A szakértők azt javasolták az államok számára, hogy a második forgatókönyvre készüljenek fel. – írja a Portfolió.hu

error: Content is protected !!