Rendkívüli Kormányinfó – Érkeznek Orbán Viktor bejelentései!

Rendkívüli Kormányinfó – Érkeznek Orbán Viktor bejelentései!

Rendkívüli Kormányinfó – Érkeznek Orbán Viktor bejelentései! Orbán Viktor miniszterelnök az év végi nemzetközi sajtótájékoztatóját csütörtök délelőtt 10 órakor tartja a Karmelita kolostorban.
Orbán Viktor hagyományos évzáró sajtótájékoztatója több okból is különleges esemény. Egyrészt azért, mert az év közben megszokott, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő által tartott Kormányinfóktól eltérően itt közvetlenül a kormányfőnek tehetik fel kérdéseiket az egyes sajtóorgánumok képviselői, több órán keresztül.

Másrészt pedig azért, mert a kérdések előtt a miniszterelnök beszédet is tart. Melyben kitér az elmúlt év legfontosabb eseményeire, és számba veszi a magyar kormány következő évre vonatkozó terveit és elképzeléseit.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda meghívója szerint a miniszterelnök idei nemzetközi sajtótájékoztatója délelőtt 10 órakor kezdődik a Karmelita kolostorban.

Az évzáró Kormányinfón minden bizonnyal szóba kerülnek olyan fontos és aktuális témák, mint az orosz–ukrán háború, Ukrajna uniós csatlakozásának kérdése és Orbán Viktor „kávéja”, vagy Magyarország viszonya Brüsszellel.

Számíthatunk rá, hogy szó lesz az akkumulátorgyárakról, a magyar külkapcsolatokról – köztük a gazdasági kapcsolatokról Kínával – és az infláció mértékének jövő évi prognózisáról.
error: Content is protected !!