MINIMÁLBÉR 2021: BOMBAHÍRT JELENTETTEK MA BE!!! ILYEN MÉG NEM VOLT >>>>

MINIMÁLBÉR 2021: BOMBAHÍRT JELENTETTEK MA BE!!! ILYEN MÉG NEM VOLT >>>>

2020BAN NEM SIKERÜLT MEG EGYEZNI A 2021-ES MINIMÁLBÉR ÖSSZEGÉRŐL!!!

ILYEN MÉG NEM VOLT >>>> 2021 JANUÁR 13-ÁN SEM TUDJUK MENNYI AZ ANNYI…???

A munkaadók és a munkavállalók Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának szerdai ülésén nem állapodtak meg a 2021-es minimálbérről – írja a portfolio.hu.

A CSALÁDI PÓTLÉK VISZONT VÁLTOZIK IDÉN: MUTATJUK ITT >>>>>

Perlusz László, a VOSZ főtitkára közölte, a tárgyaláson 3 százalékos emelést javasoltak, de a 4 százalékos növekedésbe is benne lettek volna a munkaadók. A munkavállalói oldal képviselői azonban nem egyeztek bele ebbe.

„A hivatalos infláció feletti növekedést is el tudtak volna fogadni a munkaadói oldalon, ami reálbér-emelkedést jelentett volna a minimálbéres munkavállalók számára az idei évben” – mondta Perlusz. A kormányzati oldal megerősítette a tárgyalásokon, hogy nem lehet visszamenőleges hatályú az emelés. Ha megállapodnak, akkor februártól lehet növelni a béreket. „Nem lehet bizonytalanságban tartani a legkisebb béren dolgozókat” – mondta Perlusz.

A felek 2020 végén nem tudtak megegyezni a 2021-es minimálbérről és a garantált bérminimumról, ezért az idei évben is folytatódtak a tárgyalások. A kormány tavaly év végi rendelete értelmében nem változik 2021-től a minimálbér, a kabinet a munkaadói és a munkavállalói képviseletek közötti megegyezésre vár.

error: Content is protected !!