ITT A COVID TÁPPÉNZ! Mutatjuk mikor jár 100%-os TÁPPÉNZ ÉS MIKOR jár csak 60% !!!

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Miért csak két hétig tartott a tanárok rendszeres tesztelése?

Gulyás Gergely: a tesztelés négy hete tart. Egyes foglalkozáscsoportokat rendszeresen teszteltünk és tesztelünk. Ha szükséges, januárban folytatjuk, ezen a héten az idei évre vége a tesztelésnek. 60 százalékos táppénz jár egyébként a tanároknak, ha munkahelyi megbetegedés történt, akkor 100. Rendkívüli táppénzre mehet aki igazoltan beteg és gyermeket nevel a család.

BOMBAHÍR: MINIMÁLBÉR 2021-ILYEN MÉG NEM VOLT >>>

A védelmi intézkedéseket egyre többen tartják be, ezzel is hozzájárulva a sikeres védekezéshez – jelentette ki a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt a hétvégén 726 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. Közülük a tízezernél több lakosú településeken 618, tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken 34, üzletekben és bevásárlóközpontokban pedig 74 emberrel szemben léptek fel.

Hozzátette: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 13 178 rendőri intézkedés történt a maszkviselés szabályainak megszegése miatt.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 606 rendőri intézkedésre volt szükség, ebből 162 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 444 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.
A hétvégén egy debreceni fűszer- és csemegeüzletet zárattak be ideiglenesen 5 napra, mert vasárnap a rendőrök egy ellenőrzés során azt tapasztalták, hogy az üzlet raktárhelyiségében többen is vannak maszk nélkül és ott szeszes italt fogyasztanak. Velük szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Eddig 98 üzlet, illetve szolgáltató ideiglenes bezáratásáról döntött a rendőrség a szabályok be nem tartása miatt.
A kijárási tilalmat az elmúlt két napon 1044-en szegték meg, további 8 ember a kutyasétáltatásra vonatkozó szabályt nem tartotta be, 31-en pedig a közterületi csoportosulás tilalmát nem tartották be.
A kijárási korlátozás november 4-étől, a kijárási tilalom november 11-étől van hatályban. November 4-étől a rendőröknek 10 782 szabályszegővel szemben kellett intézkedniük.
Az elmúlt két napban is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 250 esetben léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 7510 alkalommal intézkedtek.

error: Content is protected !!