Januártól így változik a tanév: Bejelentették, minden iskolát érintő változás jöhet 2021 januártól!!!

Hoppá! ORBÁN VIKTOR IS MEGLÉPI AZ ISKOLABEZÁRÁST?

Ausztriában bezárnak az iskolák, Orbánék mikor merik végre meglépni ezt?Ha védekezésügyben mindenben követjük Ausztriát, ahogy Orbán ezt hangoztatja, akkor nem ártana most is felébredni és lépni.

AZ OSZTRÁKOK UGYANIS BEZÁRJÁK AZ ISKOLÁKAT, CSAK AKKOR FOGADNAK GYEREKEKET, HA A SZÜLŐ MÁSHOGY NEM TUDJA MEGOLDANI.-írta meg a https://ezalenyeg.hu/.

Maruzsa államtitkár ezt nyilatkozta a napokban:

HA NEM VÁLTOZIK A HELYZET JANUÁRTÓL JÖHET A VÁLTOZÁS >>>

Akár be is zárhatnak a sulik…

Bár a koronavírus-járvány jelen van a köznevelésben, az iskolák továbbra sem képeznek gócpontot – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán közölte, hogy múlt szerda óta 501, kizárólag középiskolai feladatot ellátó köznevelési intézmény tantermen kívüli digitális munkarendben működik.
Rendkívüli szünet 31 iskolában van, ez az 1-8. évfolyamon oktató iskolák 1,2 százaléka. Továbbá 210 helyszínen lépett életbe tantermen kívüli digitális munkarend, ez az 1-8. évfolyamon tanító iskolák 8 százalékát jelenti, és jellemzően néhány osztályt érint, míg a teljes intézményt csupán 15 esetben. Az óvodák közül 222-ben kellett rendkívüli szünetet elrendelni, ez az intézmények 7,5 százaléka.

A 14 év alatti fertőzöttek aránya 4 százalék a napi esetszámokban, miközben ennek a korosztálynak a lakosságon belüli aránya 15 százalék.
Az óvodákban és az iskolákban az esetek 51 százalékában egyetlen gyermek kapta el a vírust, 95 százalékában pedig 1-5. A kormány 53 olyan intézményről tud, ahol 10 fölé emelkedett a fertőzöttek száma, ebből 47 gimnázium, amelyeket már átállítottak a tantermen kívüli digitális munkarendre – emlékeztetett az államtitkár.

Csupán egyetlen pedagógus lett koronavírusos a fertőzéstől érintett intézmények 63 százalékánál, 97 százalékánál pedig 1-5. A kormány 9 olyan intézményről tud, ahol több mint 10-en fertőződtek meg – sorolta Maruzsa Zoltán. Közölte, hogy készülnek a bejelentett hetenkénti tesztelés megvalósítására.

Noha az óvodákban, általános iskolákban jelenléti oktatás folyik, ha valahol megjelenik a fertőzés, azonnal szünetet vagy tantermen kívüli digitális munkarendet rendelnek el. Az államtitkár azt is felidézte, hogy a kormány harminc napra ingyenes internetet biztosít azoknak a középiskolásoknak, akiket érint a tantermen kívüli digitális munkarend.

error: Content is protected !!