Február közepéig mindenki megkapja az SZJA-visszatérítésről szóló igazolásokat: Ennyi pénz érkezik!

Február közepéig mindenki megkapja az SZJA-visszatérítésről szóló igazolásokat: Ennyi pénz érkezik!

Február közepéig mindenki megkapja az SZJA-visszatérítésről szóló igazolásokat: Ennyi pénz érkezik! Mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és a pénztárakba befizetett összegek után járó adó-visszatérítés összege.
Aki Ügyfélkaput használ vagy más KAÜ-azonosítót (elektronikus személyazonosító igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített adóbevallási tervezetet legkésőbb március 15-étől elérheti, legegyszerűbben az eSZJA-oldalon – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.Elektronikusan könnyebb:

Mint írták, ha valakinek még nincs ügyfélkapu-hozzáférése, elektronikusan (elektronikus személyazonosító igazolvánnyal) vagy a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányablakokban pár perc alatt regisztrálhat.

Akinek nincs KAÜ-azonosítója, március 18-ig adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a tervezet postázását:


Otp Egészségpénztár esetén: Maximálisan visszaigényelhető összeg

Az adó-visszatérítések együttes összege adóévenként legfeljebb 150 000 Ft, több, különböző típusú önkéntes pénztári tagság esetén is. Az adó-visszatérítést a NAV nem közvetlenül juttatja vissza az Ön részére, hanem a személyi jövedelemadó bevallásában tett nyilatkozata szerinti önkéntes pénztári számlájára utalja át.
Az adó-visszatérítés összegét nem terheli költség levonás, az teljes egészében az Ön egyéni egészségszámláján kerül jóváírásra. Amennyiben Ön több önkéntes pénztár tagja, abban az esetben is csak egy, a tárgyévben már létező olyan önkéntes pénztári számlára kérheti az adó-visszatérítés átutalását, amelynél – a pénztár igazolása alapján – történt a bevallást érintő évben befizetés. Az önkéntes nyugdíjpénztári, egészségpénztári és önsegélyező pénztári befizetések adókedvezménye továbbra is összevonandó, és az együttes adó-visszatérítés mértéke nem haladhatja meg az évi 150 000 Ft-ot.

error: Content is protected !!