Erre senki nem számított – Február 14.-én lép életbe a benzinkutakon a változás!

Erre senki nem számított – Február 14.-én lép életbe a benzinkutakon a változás!

Erre senki nem számított – Február 14.-én lép életbe a benzinkutakon a változás! A holtankoljak.hu portál közölte hétfő délelőtt, hogy szerdától tovább drágulnak az üzemanyagok az országban. A legfrissebb adatok szerint a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal, míg a gázolajé bruttó 11 forinttal nő.

Ez azt jelenti, hogy ha az áremelés érvényesítésre kerül a kutak árainál is, akkor az alábbi átlagárakkal kell majd számolnunk a hazai benzinkutakon:95-ös benzin: 607 Ft/liter
Gázolaj: 651 Ft/liter

Az atv.hu arról is beszámolt, hogy sok magyar autós inkább Horvátországban vagy Szlovéniában tölti fel az autóját, mivel ezekben az országokban átlagosan 60-100 forinttal olcsóbban lehet tankolni.

A változó üzemanyagárak miatt a határon túli tankolás egyre vonzóbb lehetőségnek tűnik a magyar autósok számára.Mint korábban beszámoltunk róla, a legrosszabb forgatókönyv szerint akár 1000 forint is lehet a benzin literjének ára, ami komoly terhet jelenthet az autósoknak és az ország gazdaságának is.

Az üzemanyagárak emelkedése további költségterheket jelenthet az autósoknak, valamint hatással lehet a mindennapi életkörülményekre és az általános árszintre is.

A változó üzemanyagárak miatt érdemes figyelemmel kísérni az árváltozásokat, és ha lehet, időben felkészülni a költségnövekedésre.

error: Content is protected !!