Csok 2022 : A Családi Otthonteremtési Kedvezmény változásai 2022-től!

Csok 2021/2022 : A Családi Otthonteremtési Kedvezmény változásai 2022-től!

Egyszerűsödnek az otthonteremtési támogatások igénylésének egyes feltételei, hogy minél többen, minél egyszerűbben vehessék igénybe azokat – közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után.

GYORSKÖLCSÖN MÉG MA! BÁRLISTÁSOKNAK IS: KATTINTSON IDE

Novák Katalin azt mondta, hogy az operatív törzs javaslata szerint az otthonteremtéssel kapcsolatos támogatásoknál halál esetén figyelembe veszik majd az áldozat társadalombiztosítási jogviszonyát, és beszámít a jogviszonyba a külföldi tanulmányi jogviszony is.

Bővül azoknak a beruházásoknak a köre, amelyre az otthonfelújítási támogatás igénybevehető, így a mozgáskorlátozottak mellett a látás- és hallássérültek életét megkönnyítő fejlesztésekre is, valamint kültéri lépcső kialakítására, felújítására és külső, elektromos munkálatokra is kérhető – tudatta.

Hozzátette: emellett a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénylésekor nem esnek el a lehetőségről azok, akik ötezer forint alatti köztartozásukat adott időn belül kiegyenlítik.

Lakáslízing esetén is elérhető lesz a jelzáloghitel-csökkentés is – tette hozzá.

Az MNB által meghirdetett zöld otthon programot összekapcsolják a CSOK-kal – mondta Novák. Így két gyermek vállalása esetén 10 millió, míg három gyermek esetén 15 millió forintos kamatmentes hitelt jelent majd.

error: Content is protected !!