Családi pótlék utalás + Szja visszatérítés 2024 Februárba, ennyi pénzt kapnak a családok!

családi pótlék és családi adókedvezmény

Családi pótlék utalás + Szja visszatérítés 2024 Februárba, ennyi pénzt kapnak a családok!

3 változás lesz:

1 – januárban 2024-ben sem jön családi pótlék

2 – augusztusban ismét előbb jön a családi pótlék

3 – decemberben ismét kétszer jön a családi pótlék

2024 Januárban nem jön csp mert Decemberben kiutalják előre!

Időszak Banki jóváírás

várható időpontja

2024. január február 02. (péntek)
2024. február március 4. (hétfő)
2024. március április 02. (kedd)
2024. április május 03. (péntek)
2024. május június 04. (kedd)
2024. június július 02. (kedd)
2024. július augusztus 02. (péntek)
2024. augusztus augusztus 23. (péntek)
2024. szeptember október 02. (szerda)
2024. október november 05. (kedd)
2024. november december 02. (kedd)
2024. december 2025. január 03. (péntek)

előbb fog jönni valószínű

Postai kifizetés esetén ügyfeleink a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva kapják meg a kiutalt ellátást.

Kapcsolódó: Családi pótlék összege

A családi pótlék iránti kérelem benyújtásához milyen nyomtatványok, igazolások szükségesek?

A gyermekotthon vezetője, a javítóintézet igazgatója, a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka, a szociális intézmény vezetője a családi pótlék megállapítása iránti kérelmet Kérelem családi pótlék megállapítására intézményi elhelyezés esetén elnevezésű nyomtatványon, míg az előző körbe nem tartozó személyek a Kérelem családi pótlék megállapítására elnevezésű nyomtatványon kell benyújtani.A kérelemhez mellékelendő iratok vonatkozásában fontos kiemelni, hogy azokat nem kell eredetben csatolni, elegendő azok egyszerű másolatban történő benyújtása, illetve a kérelem személyes benyújtása esetén, ahol az megengedett, azok bemutatása. Egyszerű másolatra az ügyfél aláírása szükséges arra, hogy a másolat megegyezik az eredetivel. Lehetőleg eredetben kérjük csatolni a gyermek tartós betegségét, súlyos fogyatékosságát igazoló szakorvosi igazolást, illetve a tanulói/hallgatói jogviszonyról kiállított igazolást.

Az ellátást igénylő természetes személyazonosító adatait – 2024-es családi pótlék utalás dátumai – 3 változást jelentettek be!

– érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy a személyazonosság igazolására alkalmas más hatósági igazolvány ( pl. útlevél, kártya típusú gépjárművezetői engedély) bemutatásával kell igazolni.A családtámogatási ellátásra való jogosultságot

    • a gyám a gyámrendelő határozat másolatának csatolásával
    • az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van, a gyámhivatal kötelező gondozásba történő kihelyezést elrendelő határozat másolatának csatolásával
    • az a személy, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték, az ideiglenes hatályú elhelyezést elrendelő határozat másolatának csatolásával igazolja. További tudnivalókCsaládi pótlék utalás + Szja visszatérítés 2024 Februárba, ennyi pénzt kapnak a családok!

Szja visszatérítés 2024 Február – Fontos változás az SZJA-kedvezményeknél, ennyi pénz jár vissza! Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára elárulta, hogy azok, akik időben kitöltik és benyújtják az adóelőleg-nyilatkozatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által közzétett új minták szerint, már a januári fizetésüknél élvezhetik az adókedvezményeket.

Legfrissebb hírekAz adóelőleg-nyilatkozatok benyújtásával ugyanis számos kedvezmény érvényesíthető, például a családi kedvezmény, a fiatalok kedvezménye és az első házasok kedvezménye.

Az államtitkár kiemelte, hogy 2024-től egyes adóalap-csökkentő kedvezmények folytatólagosan is igénybe vehetőek, ami azt jelenti, hogy nem szükséges minden évben új adóelőleg-nyilatkozatot benyújtani.

Azok, akik jogosultak a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményére, személyi kedvezményre, vagy az első házasok kedvezményére, kérvényezhetik, hogy az adóelőleg-nyilatkozatukat változatlanul tartsák érvényben, amíg nem tesznek új nyilatkozatot, vagy nem kérnek mellőzést a korábban tett nyilatkozatukról.


Akár 24 hónapon keresztül is érvényesíthetik

Az első házasok kedvezményére jogosultak akár 24 hónapon keresztül is érvényesíthetik a folytatólagos adóelőleg-nyilatkozatot a házasságkötést követő hónaptól. A 25 év alatti fiatalok kedvezményét és a 30 év alatti anyák kedvezményét továbbra is évente kell kérvényezni, ebben az esetben nem alkalmazható a folytatólagos nyilatkozattétel.

Az adóelőleg-nyilatkozatok egyszerűen és gyorsan online is benyújthatók a NAV honlapján elérhető Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) – hangsúlyozta Izer Norbert.Az államtitkár emellett azt is kihangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a családbarát adórendszerre. A személyi jövedelemadó továbbra is Európa egyik legalacsonyabb szintjén marad, és folytatódik a családi kedvezmény, az első házasok kedvezménye, a személyi kedvezmény és a négy vagy többgyermekesek adómentessége.

Az 30 év alatti anyák és a 25 év alatti fiatalok kedvezménye esetében is az adómentességre vonatkozó jövedelemhatár emelkedik a bruttó átlagkereset növekedése miatt.Az adóelőleg-nyilatkozatok és az ezekhez kapcsolódó adókedvezmények segítik a munkavállalókat a magasabb fizetések elérésében és a pénzügyi terhek enyhítésében.

error: Content is protected !!