Elfogadták: 2023 januártól a 30 év alatti anyák rengeteg pénzt kapnak! 1-2-3-4-5 gyerekesek figyelem!

Elfogadták: 2023 januártól a 30 év alatti anyák rengeteg pénzt kapnak! 1-2-3-4-5 gyerekesek figyelem!

Döntött a Kormány – Jön az szja-visszatérítés és bővítik a családi adókedvezményt 2023 Január 1-től!

A kormány úgy döntött, hogy tovább bővíti a családi adórendszert. Nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük azoknak a harminc év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán.
Rendhagyó Kormányinfó keretében értékelte a 2022-es esztendőt Orbán Viktor miniszterelnök december 21-én délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár társaságában. A miniszterelnök pontokba szedve elemezte az évet.
Az egyik ilyen pontként a munkaalapú gazdaság fenntartását emelte ki a magyar kormányfő. Harmincéves csúcson van a foglalkoztatás – ismertette a miniszterelnök –, az emberek több mint hetven százaléka dolgozik. Csökkentették a költségvetési hiányt úgy, hogy visszaadták a 13. havi nyugdíjat, a családok adójának tekintélyes részét, valamint a 25 év alattiak adómentességét is bevezették. Orbán Viktor akkor arról beszélt, hogy terveik szerint a fiataloknak 25 éves korig járó adómentességet a gyermekeket vállaló nőknél harminc évre tervezik felemelni.
A kormány szerdán úgy döntött, hogy tovább bővíti a családi adórendszert. Hornung Ágnes bejelentése értelmébennem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetniük azoknak a harminc év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban közölte: az adómentességről szóló kormányrendeletet hamarosan ki is hirdetik.


Mint minden más családtámogatásnál, a kormánynak ebben az esetben is kettős a célja. Amellett hogy ösztönzik a gyermekvállalást, azt is szeretnék, hogy több pénz maradjon a gyermekes családoknál – emelte ki.

Az szja-mentesség nem új a családi adórendszerben, egy éve személyijövedelemadó-mentességet élveznek a 25 évnél fiatalabb, dolgozó fiatalok, és három éve a négy vagy több gyermeket nevelő édesanyák is – emlékeztetett Hornung Ágnes.
AZ ÚJ SZJA-MENTESSÉG A harminc ÉV ALATTI ÉDESANYÁKNAK JÁR.A kormány számításai szerint az adómentesség lehetőségével több tízezer, jövedelemmel rendelkező fiatal édesanya élhet majd – ismertette. Jelezte: ők nemcsak az új szja-mentességre, hanem minden más családtámogatásra is jogosultak, például a családi adókedvezményre, a babaváró támogatásra és a gyermekgondozási díjra (gyed) is.
Tájékoztatása szerint ahogy a családi adókedvezmény, az szja-mentesség is érvényesíthető a saját és az örökbefogadott gyermekek után is. Hornung Ágnes reményét fejezte ki, hogy a támogatási formát minél többen igénybe veszik majd.

error: Content is protected !!