Átalánydíjat fizetsz? Akkor erre jobb ha felkészülsz, a zsebedbe kell majd nyúlnod!

Átalánydíjat fizetsz? Akkor erre jobb ha felkészülsz, a zsebedbe kell majd nyúlnod!

Átalánydíjat fizetsz? Akkor erre jobb ha felkészülsz, a zsebedbe kell majd nyúlnod! Az év 2024-ben 366 napos lesz, és ez hatással lehet a gázszámlákra is: a plusz egy nap akár 4 ezer forinttal is megnövelheti az éves rezsicsökkentett kvótából kilépő magyar háztartások számláját.

( Friss hírek 0-24 )
A rezsicsökkentés nem csak az évre vonatkozik, hanem mennyiségileg is meghatározott, ezért az is befolyásolhatja a számlákat, hogy 2024 egy szökőév lesz, tehát 366 napos.

A kedvezményes gáz mennyiségét 63,645 MJ-ban határozták meg, és ezt napra bontva az MVM jövőre 366-val fogja osztani 365 helyett.

Az infostart.hu szerint ennek eredményeként akár 4-6 köbméterrel is hamarabb elérheti a háztartás a rezsitámogatott mennyiséget, ami 4 ezer forint plusz kiadást jelenthet. Ezt a többletet az átalánydíjas ügyfelek érezhetik a leginkább.
Az átalánydíjas ügyfelek már korábban is kellemetlenségeket észlelhettek az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatban. A nyári hónapok alatt több tízezren közülük rendkívül magas számlákat kaptak. Annak ellenére, hogy előzőleg időben kifizették a részszámlákat.

A probléma azokat érintette, akiknek az éves leolvasása február és július között történt, és a fogyasztásuk a rezsicsökkentett határ közelében vagy azt meghaladva volt.
error: Content is protected !!