Változik a maszkviselés szabálya Mától!!! MINDENKIRE ÉRVÉNYES >>>

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Hát ez meg hogy lehet?! Nekik nem kell maszkot hordaniuk

Hát ez meg hogy lehet?! Nekik nem kell maszkot hordaniuk, ők pedig ingyen utazhatnak?
Itt vannak az új rendeletek!
Két új rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, amelyek szerdától hivatalosan is életbe lépnek.
A határozat szerint mostantól nem köteles maszkot viselni a tömegközlekedési eszköz sofőrje, ha a jármű zárt vezetőfülkéjében tartózkodik. A szerdától hivatalossá vált szabály, egészen 2021. február 8-ig van érvényben.
Emellett szintén egy, a tömegközlekedést érintő rendeletet is bevezettek, amely ingyenes utazást biztosít a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi dolgozóknak, illetve a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos alkalmazottjainak. A kedvezményt egy hivatalos igazolással vállthatják ki az érintett utazók. Az ingyenes utazás a vasútra is vonatkozik.

AJÁNLÓ:

Pár perce jött a hír! Ez most komoly? Ez a büntetés vár arra, aki nem oltatja be magát?? MEGNÉZEM >>>

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra, eddig összesen 80 ezer adag Pfizer-vakcina, amely 40 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A vakcinákat 21 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás.

Az év első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton.

error: Content is protected !!