Tetőcsere pályázat 2022: most bárki igényelheti a pénzt tetőcserére, tetőjavításra, tetőszerkezet-felújításra és szigetelésre!!!

Itt az új lakossági pályázat: 1,5 millió forintra lehet pályázni minden MAGYARNAK >>>

Tetőcsere pályázat 2022 – Hétfőn délután 5 órakor megnyílt hat dunántúli megyében a több mint 200 milliárd forintos keretösszegű lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési és tetőcsere uniós pályázat. Januártól várható a tetőcsere is. A következő hetekben az ország összes megyéjében és Budapesten is megnyílik majd a pályázat, amely az egyes térségekben 3-3 hétig lesz nyitva. Aki lemarad a mostani beadási körről, vagy esetleg valamilyen technikai ok miatt elutasítják majd a január-februári eredményhirdetéskor, jövő szeptembertől a második ütemben majd újra próbálkozhat.A főbb pályázati keretek az alábbiak(ez nem a tetőcsere):

  • Az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázatban kizárólag az alábbi két különböző műszaki tartalom egyikére igényelhető támogatás: (1) Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése, VAGY (2) tetőszerkezetre helyezett, alább részletezett kapacitáskorlát mellett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje.
  • A pályázók köre: olyan nagykorú természetes személyek (magánszemély) adhatják be a támogatási kérelmet, akik egyrészt (rész)tulajdonosok a fejlesztendő ingatlanban a 2021. augusztus 30-i állapot szerint és az akkori állapot szerinti tulajdonos(ok) összes tavalyi jövedelme egy főre vetítve átlagosan legfeljebb 4,85 millió forint volt.
  • Az igényelhető támogatás 100%-ban vissza nem térítendő, amelyet praktikusan a kivitelezők kapnak meg az államtól a pályázó által jóváhagyott számlák alapján. Az elnyerhető támogatás a fenti első cél tekintetében legfeljebb bruttó 2.900.000 Ft, a második (komplex) cél esetén pedig bruttó 11.300.000 Ft.
  • A támogatás elnyeréséhez első körben a jogosultsági feltételeket nézik, aztán ha azon átmegy a pályázó, akkor az ingatlanba bejelentett 18 alatti gyermekek száma és a járás földrajzi helye (gazdasági fejlettsége) szerint plusz pontszámok kaphatók (maximum 7 pont). Az elért pontszámok alapján csökkenő sorrendbe teszik az összes jogosult pályázót és aszerint húzzák meg a határt, hogy az első ütemre félretett támogatási keretbe kik férnek bele.
  • A cél az, hogy a támogatásban összesen közel 35 ezer család részesüljön majd a következő években, azaz a 2021 tele és a 2024 ősze közötti 4 pályázati ütem során együttesen.
  • A tetőcsere program Márciustól várható, ha kiírják a pályázatot és a pályázat részleteit akkor arról itt azonnal beszámolunk
error: Content is protected !!