Tetőcsere pályázat 2021 magánszemélyeknek: sok családnak segíthetne a Kormány pályázattal!

Tetőcsere pályázat 2021 magánszemélyeknek:

sok családnak segíthetne a Kormány pályázattal!

Sajnos jelenleg 2020-ban és jövőre 2021-ben sincs hivatalos info tetőcsere pályázatról! A Kormány részéről ez nem hangzott el….sajnos.

Sok családon segítene pedig egy esetleges pályázati program, mert rengeteg költséggel jár egy tetőnek a cseréje!

Minden, amit tudnunk kell a tetőcsere előtt

Tetőcsere előtt azzal a legtöbben tisztában vannak, hogy várhatóan nagy munkálat vár rájuk, és annak költségei sem elhanyagolhatóak. Azt azonban már kevesebben látják át, hogy pontosan mire is érdemes odafigyelni a minden szempontból tökéletes végeredmény érdekében. A megfelelő alapanyagokkal, eljárással és szakemberekkel akár a következő húsz évben biztosan nem lesz gond a tetőszerkezettel. Cikkünkben a mindenképpen megfontolandó szempontokat vesszük sorra.

Nem mindegy, kit választunk a munkára!

Kevesen tudják, de sok olyan tetőcserével foglalkozó cég van, amelyek a kínált alacsony árakért cserébe nem nyújtanak megbízható szolgáltatást. Fontos, hogy sikerüljön kiszűrni azokat a cégeket, amelyek éppen azért nem fordítanak megfelelő energiát a munkára, mert a tetőcsere rendszerint csak néhány évtizedenként válik szükségessé. A visszatérő megrendelő tehát ritka a szakmában, éppen ezért nem is adnak bele mindent ezek a cégek a kivitelezés során. Ennek azonban sajnos az időtálló minőség láthatja kárát.

Célszerű tehát körültekintően szakembert választani. A személyes vélemények a legjobb ajánlólevélnek számítanak, de az interneten is keresgélhetünk a megfelelő csapat után. A weben elérhető referenciák már egyfajta támpontot jelenthetnek, de nagyon fontos, hogy több cég ajánlatait is nézzük meg.

Hasznos lehet tájékozódni arról, hogy a választani kívánt kivitelező cég rendelkezik-e a megfelelő engedélyekkel és biztosítással. Ez utóbbi már csak azért is lényeges, mert ha esetleg baleset érné valamelyik alkalmazottat, akkor nem nekünk kell az ezzel járó biztosítási költségeket finanszírozni.

Ismerjük, milyen alapanyagok szükségesek a tetőcseréhez!

A megfelelő szakember kiválasztása után az lesz a következő lépés, hogy alapanyagot vásároljunk. Ha röviden szeretnénk összefoglalni azt, hogy mi alapján célszerű kiválasztani a tetőfedő anyagokat, akkor elsősorban a lakókörnyezet, valamit saját ízlésünk lennének a legfontosabbak. A tető dőlésszöge is hatással lehet arra, hogy milyen tetőt érdemes leginkább választani.

Fókuszban a minőségi alapanyagok

Sokan úgy vannak vele, hogy szeretnék minél olcsóbban megúszni a tetőfedés egyébként is drága folyamatát. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni azt, hogy kizárólag a minőségi anyagok használatával érhető el időtálló minőség. Ugyan tény, hogy ezek drágábbak, de rendszerint garancia is jár melléjük, ami bizony jól jöhet szükséghelyzetben.

Bár a réz bevonattal rendelkező anyagok olcsóbbak, de mégis megéri a fém alapanyagon gondolkodni, hiszen ez az illesztéseknél sokkal jobban teljesít. Tájékozódjunk arról is időben, hogy mire vonatkozik a garancia, ugyanis a magas költségekkel járó tetőcserekor korántsem mindegy, hogy nekünk kell-e viselni az esetleges károk helyreállításának költségeit.

Csak írásbeli szerződéssel adjunk megbízást!

Ha már sikerült megtalálni a megfelelő szakembert, akkor kizárólag úgy kezdődjenek el a munkálatok, ha azokat írásbeli szerződés előzi meg. A megállapodásban nem csak a határidőket érdemes rögzíteni, hanem a költségeket és a felhasznált alapanyagokat is. Fontos átbeszélni minden részletet a kivitelezővel, és ez alapján írásba foglalni az információkat.

Mikor érdemes a tetőcserét elvégezni?

Az időjárási viszonyoktól függően természetesen a késő tavasztól kora őszig terjedő időszak a leginkább alkalmas a munkálatok elvégzésére. A költséges és gyakran időigényes feladatok alapos szervezést és előkészítést igényelnek. Ugyanakkor fontos tisztában lenni azzal, hogy a tető nem pusztán megjelenése, hanem bizony minősége terén is figyelmet érdemel. Az ingatlan esztétikus megjelenésén túl azért is felel, hogy az időjárás viszontagságai ellen védve legyen otthonunk.

 

error: Content is protected !!