Itt az új tetőcsere pályázat!!! 2020 Áprilistól bárki igényelheti a pénzt tetőcserére, tetőjavításra, tetőszerkezet-felújításra és szigetelésre!!!

Itt az új tetőcsere pályázat!!! Most fog indulni a program hamarosan!

>>> bárki igényelheti a pénzt tetőcserére, tetőjavításra, tetőszerkezet-felújításra >>>

Friss: támogatást igényelhet szinte bárki tetőcserére, tetőjavításra, tetőszerkezet-felújításra, emellett felújításra, hő­­szigetelésre, új kazánra, fűtéskorszerűsítésre, ablakok cseréjére, kéményfelújításra is.

Egy tetőcsere komoly költséget jelent, ezért a legtöbben bele sem tud­nak vágni önerőből, akkor sem, ha egy nagy lakótömbről van szó. Őket is segíti az áprilisban induló program, amelynek keretében a tetőt érintő munkálatokra is lehet majd pénzt igényelni, akár lakásonként hét millió, egy családi ház esetében pedig akár tíz millió forintot. A támogatás kamatmentes hitel formájában valósul meg, melyet az MFB pontokon országszerte lehet igényelni.

A támogatást kérheti ma­­gyar­­országi lakóhellyel, adó­­­azonosító jellel rendelkező, cse­­lekvőképes, nagyko­rú természetes személy, aki az in­­gat­­lan (rész)tulajdonosa, és a kor­­szerűsítendő ingatlan a köl­­­­csönfelvevő állandó lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye. A kérvényezőnek mindössze 10 százalék önerőre van szüksége.

Itt lehet igényelni:

1033 Budapest Flórián tér 15.
OTP Bank Nyrt.
1041Budapest Erzsébet utca 50.
OTP Bank Nyrt.
1052 Budapest Deák Ferenc utca 7
Otp Bank

Néhány részlet :

Ajándékpénzből újíthatod fel a házad, lakásod: ez az igazi rezsicsökkentés Teljes gőzzel beindult a fűtési szezon, ez több tízezres plusz kiadást is jelenthet a családoknak. Ám van néhány olyan megoldás, amivel némiképp lefaraghatjuk a fűtésszámlát: a nyílászárók cseréje vagy akár a hőszigetelés csökkenthetné a költségeket.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján jövő hét elején a hőmérséklet már nulla fok alá is süllyedhet.Valószínű, hogy már az is be fog gyújtani, aki eddig nem fűtött., aki eddig valamiért még nem fűtött, most az is biztosan be fog gyújtani.

A Fundamenta egy felmérés során azt vizsgálta, hogy a magyar lakosságnak mennyi az átlagos fűtésszámlája. A 25-35 évesek körében végzett reprezentatív kutatás eredménye alapján óriási a szakadék a főváros és a vidék között. Az átlagos fűtésszámla 23 ezer forint, érdekes, hogy a fővárosban fizetik a legkevesebbet, 17 ezer forint körül, ezzel szemben a 30 ezer forintot is átlépheti a havi számla falun. Szakértőknek az a véleménye, ha odafigyelünk az energiahatékonyságra, akkor jelentősen le lehet faragni a költségekből.

Így lehet csökkenteni a kiadásainkat! A kutatásban megkérdezett személyek túlnyomó többsége ugyancsak a hőszigetelésben és a nyílászáró cserében látják a rezsicsökkentést: a vidéken élő fiatalok 97 százaléka szerint ez a beruházás a , de egyértelműen erre szavaznak a fővárosiak és a kisebb városban élők is. A nagyobb városok lakói és a fővárosiaknak több mint fele redőnnyel és egyéb árnyékolástechnikával próbálna védekezni a hideg ellen, a fűtéskorszerűsítéssel pedig a fővárosiak 45 százaléka csökkentené a kiadásokat míg a kisebb városok, falvak lakóinak pedig harmada csökkentené az anyagi terheket. Egyre modernebbek a megújuló energiaforrások is, elsősorban a városiak körében. Napelemet is szívesen telepítene a megkérdezettek több mint fele, a kistelepülések lakóinak alig 16 százaléka hasznosítaná a nap sugarait, ennél kevesebben telepítenénk, a vidékiek 5 százaléka, a fővárosiak 25 százaléka lát ebben megoldást.

Elavult házakban élünk Magyarországon korszerűtlen a lakóépületek 80 százaléka, közel 2,5 millió családi ház korszerűtlen energetikai szempontból: • a nem megfelelő vagy hiányzó szigetelésnek, • a korszerűtlen fűtőberendezéseknek • és az elavult nyílászáróknak köszönhetően.

Például egy átlagos magyar családi ház fűtési energiafogyasztása 300 kWh/év/m2, ez pedig 19 százalékkal haladja meg egy lengyel otthon energiafogyasztását, és 38 százalékkal több mint például egy osztrák és bizony 64 százalékkal magasabb egy svéd családi ház energiafogyasztásánál.A magyar lakosság 69 százaléka, azaz csaknem 7 millió ember él családi házakban, derül ki a Knauf Insulation adataiból. Az ingatlanoknak a háromnegyede, közel kétmillió családi ház épült még 1980 előtt és egyre sürgetőbbé válik ennek az ingatlanállománynak a felújítása.

Aszódy Tamás, a Knauf Insulation Kft. ügyvezető igazgatója szerint: „Az egyik leghatékonyabb, a lakosság számára is elérhető eszköz a szigetelés, amely révén – korszerű nyílászárók és a megváltozott hőigényeket lekövetni képes kazán megléte esetén – akár 40-50 százalékkal is csökkenthető egy 60-as, 70-es években épült magyar családi ház energiafelhasználása”

Körülbelül 1,8 millió forintból lehet szigetelni korszerű hőszigetelő anyagok felhasználásával egy 100 négyzetméteres otthont, a 2018-tól az energetikai felújításokra vonatkozó előírásoknak megfelelően.Még akkor is érdemes belekezdeni egy ekkora beruházásba , ha nem rendelkezik az ehhez szükséges önerővel. Elsősorban azért, mert a komplex energetikai korszerűsítéssel a rezsiszámlákon sokat meg lehet spórolni, a felmérések alapján olykor 65-80 százalékot is megtakaríthatunk a jelenlegi lakásfenntartási kiadásaikhoz képest, ezért még kölcsönből is megéri nekikezdeni. Tehát nagyobb, vagy legalább akkora lesz, mint a megvalósításhoz igénybe vett hitel törlesztőrészlete, a havi átalányon megtakarított összeg a beruházást követően.Nagyon fontos, hogy a hitelnél is a lehető legjobb konstrukciót válasszuk, ebben a Pénzcentrum kalkulátora nagy segítséget nyújthat: a kalkulátorban 5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtak meg: és a Sberbank nyújtotta a THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót , de hasonlóan jó ajánlata van a Cib Banknak. Érdemes még megnézni a Cetelem bank hitelajánlatát, valamint a Budapest Bank is jó személyi kölcsönnel várja az érdeklődőket.De megéri tudatosan félretenni

Nem árt előre tervezni és megéri lakáscélú megtakarítást indítani, mert az állami támogatás kihasználásával , havi pár ezer forintos ráfordítással már a futamidő végén belevághatunk otthonunk korszerűsítésébe, amely már visszahozhatja az árát az alacsonyabb rezsicsekkek formájában.

error: Content is protected !!