TESZTELIK AZ ÓVONŐKET, TANÁRNŐKET: Iskolakezdés előtt óvodai és iskolai dolgozókat gyorstesztelnek országszerte a kormányhivatalok szervezésében

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

TESZTELIK AZ ÓVONŐKET, TANÁRNŐKET: Iskolakezdés előtt óvodai és iskolai dolgozókat gyorstesztelnek országszerte a kormányhivatalok szervezésében.

A szombati munkaszüneti nap ellenére meglepően nagy volt a forgalom délelőtt a Budapesti és a pécsi Kossuth téri kormányablakban. Itt alakították ugyanis ki a pedagógusok teszteléséhez szükséges szűrési pontokat. Az épületbe belépve több mint tíz ember várakozott az eredményre várva, persze a szigorú előírásokat betartva: egymástól másfél méter távolságban, szájmaszkban.

Szombaton és vasárnap minden oktatási, nevelési intézményben dolgozót ingyen letesztelünk.

A szűrése lényege, hogy megnézzük a karácsony szünet után milyen mértékű az átfertőzöttség – mondta el lapunknak dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott. – Bízom benne, hogy sokan élnek a lehetőséggel, és ennek köszönhetően mind a szülők, akik a gyerekeiket az iskolába, óvodába küldik, mind a pedagógusok, óvónők nyugodtan, biztonságban indíthatják a karácsonyi szünet utáni időszakot.

Tavaly év végén minden pedagógus, óvodai dolgozó értesült az önkéntes, ingyenes koronavírus szűrésről, amelyre december 31-éig előzetesen is jelentkezhettek. Azok, akik ezt megtették, konkrét időpontra érkezhettek a tesztelésre. A megyében öt helyszínen, Pécsen, a Kossuth téren, továbbá Siklóson, Szigetváron, Mohácson és Komlón végzik a szűrést a kormányhivatal dolgozói.

– Nemcsak a pedagógusokat szűrjük, hanem mindenkit, aki az oktatási, nevelési intézményben dolgozik.

Minél többen használják ki a lehetőséget, annál kisebb az esélye, hogy a szünet után valamelyik iskolában, óvodában járványügyi intézkedéseket kelljen tenni. Éppen ezért azokat is fogadjuk vasárnap este hétig, akik előzetesen nem regisztráltak – tette hozzá a kormánymegbízott.

A baranyai megyeszékhelyen hat, míg a többi városban két-két szűrőpontot alakított ki a kormányhivatal, ahol reggel héttől este hétig veszik le a mintákat. A gyorstesztet rögtön ki is értékelik, és az eredményt rögzítik a résztvevők által kitöltött adatlapon. Úgy tudjuk, délig csupán egy pozitív eset fordult elő a pécsi résztvevők között.

 

error: Content is protected !!