Rendkívüli: Mától, hétfőtől visszatér a kötelező maszkviselés ezeken a helyeken!!!

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

Rendkívüli: Mától, hétfőtől visszatér a kötelező maszkviselés ezeken a helyeken!!!

Már hetek óta már több szakértő arról beszél, hogy a járvány újbóli felfutása miatt vissza kellene hozni legalább a maszkviselési kötelezettséget, ám a téma egyelőre az egész országot megosztja, Pécsett azonban bevállalták.

Hétfőtől bizonyos helyeken kötelező lesz az orvosi maszk használata a Pécsi Tudományegyetemen, szúrta ki a Portfolio az egyetem honlapjának hivatalos közleményét.

Bár PTE Operatív Stábjának jelenlegi ismeretei szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, tekintettel a koronavírus hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig új szabályokat határoz meg, írják.

A közleményből az is kiderül, hogy „nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken”.

Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg. Jelen határozat nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az EMMI ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés – zárul a közlemény.

error: Content is protected !!