Rendkívüli Kormányinfó – itt vannak a mai rendkívüli bejelentések!

Rendkívüli Kormányinfó – itt vannak a mai rendkívüli bejelentések!Tegnap itthon kormányülés volt, a döntésekről a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be.
Komoly nézetkülönbség van

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy alapvető nézőpontbeli különbség van Magyarország és az EU többsége között, miszerint a háború nem jelent megoldást, és mi állunk a béke oldalán. Azok vannak többségben az EU-ban, akik a háború pártján állnak – tette hozzá.

Brüsszelben változás kell

Most nem a kompromisszum elérésére törekszenek a nagy tagállamok, hanem a Magyarország elleni zsarolás durva formáit próbálják alkalmazni – mondta Gulyás.


Gulyás arról is beszélt, hogy 140 ezer tanár kapta meg a béremelésről szóló okiratot. Az állami fenntartású iskolák tanárai legkésőbb hétfőn megkapják az emelt bért. 32,2 százalékos béremelés történik, mindenkinek nőni fog a fizetése – tette hozzá. A béremelés elosztásánál a mesterfokú végzettség plusz 2 százalékot jelent, míg a hiányszakmák esetén 4 százalékpontos plusz emelés lesz. Bízik benne, hogy a diplomás minimálbér 80 százaléka lesz a pedagógusbérek szintje 2025-re.

Folytatódik az SMA-szűrés

Az SMA-szűrésről is tárgyalt a kormány, és 450 millió forint jut erre a területre 2024-ben – jelentette be Gulyás. A kormány elfogadta a közlekedési minisztérium és a főváros megállapodását.


Gulyás: Egy Magyarország elleni lejáratásról van szó

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a komány foglalkozott a fogvatartott szélsőbaloldali terrorista nő fogvatartásáról. Minden előírásnak megfelelt a nő fogvatartása. Egy Magyarország elleni lejárató akcióról van szó – mondta a miniszter.


Mi a helyzet a napelempályázatokkal?

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a cégvezetők döntöttek az állami cégek szponzorációs pénzeiről. A napelempályázatokról azt mondta, hogy ezt egyelőre az állam finanszírozza. 26,7 milliárd forintnyi pénzről döntöttek. A kifizetések nem ragadtak be, 5500 olyan elszámolás van jelenleg folyamatban – ismertette. És jönnek az újságírói kérdések…

error: Content is protected !!