Napelem pályázat 2024 – elindult a napelem-támogatás Magyarországon!

Napelem pályázat 2024 – elindult a napelem-támogatás Magyarországon!

Napelem pályázat 2024 – elindult a napelem-támogatás Magyarországon! Január 15. hétfő délelőtt 10 órakor indult az új állami napelem-támogatási rendszer előregisztrációja. A program kapacitása véges, 15 160 pályázó részesülhet belőle.
Sietnie kell hétfőn annak, aki biztosra akar menni, hiszen január 15-én 10 órától indul a jelentkezők online előregisztrációja. A kiírás szerint a pénztmaximum 15 160 pályázó kaphatja meg, érkezési sorrendben

– írja a bank360.hu. Az előregisztrációhoz ügyfélkapus azonosító szükséges. Alapdokumentumként minden pályázónak fel kell töltenie személyi okmányait, a lakóingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját és a legutolsó elszámolási időszakra vonatkozó villamosenergia-számlát.75,8 milliárd forintos a keretösszeg

A 75,8 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Programra magánszemélyek jelentkezhetnek, hogy saját tulajdonú (vagy lízingelt, illetve haszonélvezeti jogos) lakóingatlanukat vissza nem térítendő támogatással megújuló energiaforrással lássák el.

Olvasóink jelzése nyomán ez a pályázat sem indul zökkenőmentesen: „a szokásos szívás van a beadással, mert 10 óra óta a Várószobán hiába jutok el a belépésig, utána hibával kidob. A KAÜ-re fogják, hogy nem működik, ami igaz lehet, mert a magyarorszag.hu oldalon se lehet belépni” – írta egyikük a regisztrációs oldalról.
Egy másikuk azt írta, hogy amikor az elején belépett, akkor „665 perc várakozást jelölt az oldal, ami azért folyamatosan csökkent. Kb. 1 óra múlva már csak egy perc volt hátra, majd amikor onnét az oldal elviekbe »automatikusan« tovább lépett (volna)…jött a felugró ablak: A belépés nem sikerült.”

Napelem pályázat 2024 – elindult a napelem-támogatás Magyarországon!

A Napenergia Plusz Program hivatalos felületén az áll, hogy „a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ belépés) oldalon bekövetkezett rendszerhiba miatt jelenleg akadozik a belépés a Napenergia Plusz Program pályázati felületére”, a pályázati felület azonnal elérhető lesz, ahogy a KAÜ-belépés helyreállt.
Frissítés: Az Energiaügyi Minisztérium hétfő délután azt közölte, hogy elhárították a rendszerhibát, így helyreállt a belépés pályázati felületre. Hozzátették, hogy már négyezer felett jár a benyújtott előregisztrációs kérelmek száma.

Az állami napelem-támogatási rendszer az utóbbi években komoly hullámvasútra ültette a napelemet telepítőket, sokat változott a támogatás, a napelem termelte áram elszámolása is. A mostani, új programban legfeljebb 5 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatásra pályázhatnak magánszemélyek, de ezt nemcsak magára a napelemes energiatermelő rendszerre lehet fordítani, hanem a megtermelt áramot tároló eszközökre is.
A támogatás a befektetésnek legfeljebb a 66 százalékát fedezheti a kiírás szerint, a maradékot saját zsebből vagy hitelből kell állni.

error: Content is protected !!