Rendkívüli Kormánybejelentés – Január 17. a határidő, minden magyar állampolgár érintett

Rendkívüli Kormánybejelentés – Január 17. a határidő, minden magyar állampolgár érintett

A Kormány január 17-ig meghosszabbítja a nemzeti konzultáció válaszadási határidejét – jelentette be a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

( Friss hírek 0-24 )

A döntést az indokolja, hogy az eddigiek során “változatlanul nagyon sok konzultációs kérdőív érkezik vissza, a résztvevők száma meghaladta az 1 millió 222 ezret.”

A határidő meghosszabbítása egyben lehetőséget biztosít a további résztvevők számára, hogy kifejezzék véleményüket a konzultációban.
Annak ellenére, hogy az aktuális konzultációhoz viszonyítva más kormányzati kérdőívek sikertelennek bizonyultak, a Kormányzati Tájékoztatási Központ hangsúlyozza, hogy továbbra is fontosnak tartják a széleskörű részvételt. A kormány álláspontja szerint a magyarok aktív részvétele a brüsszeli tárgyalóasztaloknál is nagyobb súllyal bírhat.

A konzultáció témái között olyan fontos kérdések szerepelnek, mint a migráció, a rezsicsökkentés, a kamatstop, az extraprofitadó, az ukrán gabona, és a gyermekek védelme.
A konzultációhoz kapcsolódó plakátkampányokat azonban az uniós biztos már korábban kritizálta, és állította, hogy hazugságokat tartalmaznak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ végül kiemelte, hogy a javasolt további pénzügyi hozzájárulás a háború finanszírozásához továbbra is fontos téma, és a kérdés a következő uniós csúcstalálkozón is napirendre kerül.
A magyaroknak lehetőségük lesz véleményezni ezt a kérdést is a konzultációban.

error: Content is protected !!