Bezárják az iskolákat, őszi szünet után így folytatódik a tanítás!!! Szülők figyelem, rendkívüli bejelentés érkezett az EMMI-től:

  • Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. október 22. péntek, a szünet utáni első tanítási nap 2021. november 2. kedd.
  • A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. december 21. kedd, a szünet utáni első tanítási nap 2022. január 3. hétfő.
  • A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. április 13. szerda, a szünet utáni első tanítási nap 2022. április 20. szerda.

Folyamatosan emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, egyre többen kerülnek kórházba, illetve lélegeztetőgépre. A szennyvízadatok is azt mutatják, hogy a járvány 4. hullámában Magyarországon a 60%-os átoltottság ellenére érdemben terjed a koronavírus. Habár a kormány folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy a koronavírus ellen az egyetlen megoldás az oltás, úgy tűnik, hogy szép csendben azért egyéb intézkedéseket is bevetnek. Hamarosan jön a tanítási szünet:

Hosszú ideig úgy látszott, hogy nem lépnek, a héten azonban három új rendelkezés is született.

  • Az iskolákban szigorodtak a karanténszabályok, miután egyre több intézményben jelenik meg a koronavírus. Mostantól az oltottakra is vonatkoznak a korlátozások, ha egy iskolában felüti a fejét a vírus. Ez logikus lépés, hiszen az oltás nem véd a fertőződésről, illetve az oltott terjeszteni is tudja a vírust, így megfertőzhet oltatlanokat is.
  • A Covid-osztályokon újra egyre több beteget ápolnak, ami újra azt teszi szükségessé, hogy több orvos és ápoló ismét koronavírusos betegeket gyógyítson – így kevesebb kapacitás jut a nem Covidos betegekre. Kásler Miklós Emmi-miniszter így visszarendelte a rezidenseket és a szakorvosjelölteket az intenzív osztályokra a külsős gyakorlatról, hogy a nem Covidos betegek ellátása is működjön.
  • A járvány már akkora, hogy a mentőszolgálat nem tudja végezni a teszteléseket. Ezért Müller Cecília tisztifőorvos a háziorvosokat is intenzívebben be kívánja vonja a tesztelésbe, akik több antigén-vizsgálatokat végezhetnek. Igaz, a rendelkezést furcsa cikkcakkok követték, ezért még nem kristályosodott ki, hogy mi lesz az új eljárásrend.
  • Sokan azt valószínűsítik, hogy a szünet után NOVEMBER 2-TŐL ONLINE OKTATÁS JÖN, EZ NEM HIVATALOS…
error: Content is protected !!