Orbán Viktor bejelentése a 13. havi nyugdíj kifizetéséről és az összegről!

13 havi nyugdíj 2024

Orbán Viktor bejelentése a 13. havi nyugdíj kifizetéséről és az összegről!

Orbán Viktor bejelentése a 13. havi nyugdíj kifizetéséről és az összegről! Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor a közelmúltban beszélt az ország gazdasági helyzetéről és az Európai Unió (EU) által nyújtott pénzügyi támogatásokról.
Legfrissebb hírek

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság idén kiemelkedő növekedést érhet el, annak ellenére, hogy más országok küzdenek a Covid és az infláció kihívásaival.

Orbán szerint a magyar gazdaság méreteihez képest az EU által nyújtott pénzek nem jelentenek túl nagy összeget. A kormányfő arra is felhívta a figyelmet, hogy az uniós forrásokat nem csak kapni, hanem be is kell fizetni, tehát a támogatások valójában alacsonyabbak, mint amilyennek látszanak. Ezt a példával is alátámasztotta, mondván, hogy nettóban az összeg sokkal alacsonyabb, mint bruttóban.
Az EU-s pénzekkel kapcsolatban Orbán azt mondta, hogy ezek csak gyorsítják a folyamatokat. Példaként említette a tanárok béremelési programját, amely eredetileg hat évre volt tervezve. Az uniós támogatás lehetővé tette, hogy a kormány ezt a programot három év alatt valósítsa meg.

A miniszterelnök kifejtette, hogy Magyarország mindig is tisztelte és megbecsülte a tanárokat, és a kormány azon dolgozik, hogy vonzóbbá tegye a pedagógus pályát. A tanárok béremelése mellett tavaly elfogadták a státusztörvényt is, amely a pedagógusok munkakörülményeit javítja.
Végül Orbán Viktor beszélt az ápolók helyzetéről is, kijelentve, hogy az ápolók fizetése elfogadható szintre emelkedett, és évente folyósított 13. havi nyugdíjuk is jelentős előrelépést jelent a szakmában dolgozók számára.

error: Content is protected !!