NEM KÖTELEZŐ AZ OLTÁS, DE HA NEM LESZ OLTÁSI KÖNYVED AKKOR NEM MEHETSZ SZINTE SEHOVÁ!!! SE REPÜLŐ, SE MOZI, SE BALATON…JOBB HA BEOLTOD MAGAD >>>

NEM KÖTELEZŐ AZ OLTÁS, DE HA NEM LESZ OLTÁSI KÖNYVED AKKOR NEM MEHETSZ SZINTE SEHOVÁ!!! SE REPÜLŐ, SE MOZI, SE BALATON…JOBB HA BEOLTOD MAGAD >>>

OLTÁSI IGAZOLÁS FELTÉTELEI >>> MEGNÉZEM >>>>>

Tényleg ez vár ránk? Senkit nem oltanak be erőszakkal, de Gulyás Gergely szavaiból arra lehet következtetni, hogy bizonyos következményekkel azért számolnia kell, aki nem él a vakcinával.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden tartotta meg az ünnepek előtti utolsó kormányzati tájékoztatóját, a Kormányinfót, amelyen több dolog is kiderült a hamarosan érkező vakcináról, illetve hogy miben befolyásolja majd a tömeges oltás beindulása az emberek életét a továbbiakban.

CSALÁDI PÓTLÉK: EKKOR JÖN A PÉNZ >>>

Gulyás Gergely a tájékoztatón elmondta: az adatok alapján úgy tűnik, egyértelműen túl vagyunk a járvány csúcspontján. Több mint 5000 Pfizer-oltóanyag érkezik hamarosan az országba, így a két ünnep közöttt meg is kezdhetik a covid-betegeket kezelő osztályok dolgozóinak oltását. A Pfizer további szállítmányaival kapcsolatban még van bizonytalanság, de a kormány a kínai és az orosz vakcinák gyártóival is tárgyal – Gulyás szerint elegendő mennyiségű vakcinát kötöttek le.

Több mint 300 ezren regisztráltak már a vakcinára, illetve az is kiderült, hogy a két ünnep között érkező Pfizer-oltóanyag után a következő napokban ígérik az újabb szállítmányt. A kínai vakcinát már itthon vizsgálják, ha nem veszélyes, biztosan engedélyt kap Több országban egyébként már oltanak ezzel, mert megbízhatónak minősítették. Gulyás elmondta: ha megvan az engedély, Kínából idén akár félmillió-egymillió vakcina jöhet, de csak biztonságosnak minősített vakcinával oltanak majd.

ORBÁN VIKTOR FRISS BEJELENTÉSEI >>> MEGNÉZEM ITT  >>>>

Persze, vannak, akik még így is bizonytalanok abban, hogy beoltassák-e magukat. Pedig elképzelhető, hogy a jövőben, ha bizonyos tevékenységekről nem akar lemondani az ember, kénytelen lesz rábólintani a vakcinára.

Gulyás Gergely ugyanis egy kérdésre válaszolva azt mondta, egészen biztos, hogy lesznek olyan szabályok, nemcsak hazánkban, hanem egész Európában, amelyek bizonyos esetekben különbséget tesznek majd azok közt, akik igazolni tudják, hogy be vannak oltva, illetve akik nem. Gulyás úgy gondolja, az oltási könyv a tömeges oltást követő hónapokban fontos dokumentum lesz az útlevél és a személyi igazolvány mellett. Egészen biztos, hogy légitársaságok is hoznak majd ilyen szabályokat, ahogy a koncertszervezők is megtehetik.

Ha valóban tervben vannak ilyen szabályozások, akkor elképzelhető, hogy a jövőben csak oltási könyvvel utazhatunk például repülőgépen, illetve vehetünk részt olyan, nagy tömegeket vonzó programokban, mint a színház, a koncert, a mozi. Persze, ezen egyelőre korai gondolkodni, mert a tömeges oltás még nem kezdődött meg, tehát egyelőre nem tudni, utána mi lesz: kormányzati döntéssel határoznak-e mondjuk az oltási könyv szükségességéről bizonyos szolgáltatások esetén, vagy a szolgáltatókra bízzák, mit tesznek, esetleg semmiféle velejárója lesz annak, ha valaki „oltatlanul” megy közösségbe, vesz igénybe bizonyos szolgáltatásokat, mint amilyen például egy repülőút.

error: Content is protected !!