Minimálbér emelés 2024 – ismét jó hír érkezett a munkavállalóknak!

Minimálbér emelés 2024 – ismét jó hír érkezett a munkavállalóknak!

Minimálbér emelés 2024 – ismét jó hír érkezett a munkavállalóknak! A Belügyminisztérium megszervezte, hogy kevesebb, mint két hét alatt – január 30-ig – 140 ezer tanár megkaphassa a béremeléshez szükséges iratokat. Az állami fenntartású iskolák tanárai legkésőbb hétfőn a megemelt illetményeket kapják meg – rögzítette Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón.

Világos a kormány szándéka, 32,2 százalékos béremelés történik, a kormány ennyivel növelte meg a bértömeget, amit csak béremelésre lehet költeni. Mindenkinek nőni fog a fizetése. A mesterfokozattal rendelkező pedagógusok két százalékkal több emelést kapnak, míg „a hiánytárgyakat” oktatók plusz négy százalékos emeléssel számolhatnak. A mostani béremeléssel a pedagógusok átlagbére eléri a diplomás átlagbér 71,8 százalékát, ez bruttó 652 ezer forintot jelent – közölte Gulyás Gergely.Csak ebben a törvényhozási ciklusban 46 százalékkal nőtt a pedagógusbér, abban bízva, hogy tartható, hogy a diplomás minimálbér 80 százalékára emeljék a pedagógusok bérét.
Gulyás Gergely közölte, a pedagógusok bérének emelése a magyar adófizetők pénzéből történik, az Európai Uniótól a kormánynak ígérete van az utófinanszírozásra. A kabinet 2030-ig vállalta, hogy a pedagógusok bére eléri a diplomások bérének 80 százalékát, az addig szükséges béremelések 12 százalékát fizeti az EU – részletezte.Gulyás Gergely közölte, a pedagógusok bérének emelése a magyar adófizetők pénzéből történik, az Európai Uniótól a kormánynak ígérete van az utófinanszírozásra. A kabinet 2030-ig vállalta, hogy a pedagógusok bére eléri a diplomások bérének 80 százalékát, az addig szükséges béremelések 12 százalékát fizeti az EU – részletezte.
Továbbra is lehetőség lesz az újszülöttek SMA-szűrésére, a költségvetés e célra idén 450 millió forintot biztosít – jelentette be Gulyás Gergely. A szűréseket továbbra is a Szegedi Tudományegyetemen, a Semmelweis Egyetemen és a Bethesda Gyermekkórházban végzik, igény esetén minden újszülött, minden várandósság esetén lesz rá lehetőség.Alapvető nézőpontbeli különbség van az Európai Unió tagállamainak többsége és Magyarország között, a nagy tagállamok azonban nem a megoldásra törekszenek, hanem a Magyarország elleni „zsarolás durva és elfogadhatatlan formáit próbálják meg alkalmazni” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón. Magyarország szerinte hosszú ideje azt mondja, a háború nem jelent megoldást, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség Ukrajnában, az EU-ban azonban azok vannak többségben, akik a háború pártján állnak.

error: Content is protected !!