Megérkezett a rendkívüli bejelentés – Élő adásban mondott le a magyar köztársasági elnök!

Megérkezett a rendkívüli bejelentés – Élő adásban mondott le a magyar köztársasági elnök!

Megérkezett a rendkívüli bejelentés – Élő adásban mondott le a magyar köztársasági elnök! Lemondott Novák Katalin köztársasági elnök. A bejelentés az M1 élő adásában hangzott el szombat este.Lemondott Novák Katalin köztársasági elnök szombat este. A bejelentés szombat este hangzott el az M1 csatornán.

– Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl, most önökhöz szólok, nem a politikusokhoz. Azért vállaltam ezt a feladatot, mert szenvedélyesen szeretem a hazánkat, Magyarországot. Hiszek a csendes töbségben, a minden nap keményen dolgozó emberekben, a becsületben, egyenes tartásban. Hoztam egy olyan kegyelmi dontést mely sokakaban értetlenséget váltott ki. A kegyelmezési jogkör mind közül talán a legnehezebb, mert egy ember életéről kell dönteni. Tavaly áprilisban abban a hiszemben döntöttem, hogy az elítélt nem élt vissza a rá bízott gyerekekről. Hibáztam – mondta Novák Katalin.

A köztársasági elnök feladata megjeleníteni a nemzet egységét, hiszem, hogy a gyermekek védelmében egységes a nemzet, három gyermeket szültem. Magyar emberként azt várnám a köztársasági elnöktől, hogy ne hibázzon, hanem nézzen szembe az emberekkel. Bocsánatot kérek azoktól akiket megbántottam és akik úgy érzik, nem álltam ki mellettük. Államfőként utoljára szólok önökhöz, lemondok a köztársasági elnöki tisztségről – jelentette be Novák Katalin, aki ezek után köszönetet mondott mindenkinek, akik mellette álltak és bocsánatot kért azoktól, akik úgy érezik, hogy most csereben hagyta őket.

További friss híreink >>>Beszédében Novák Katalin elismerte, hogy a kegyelmi ügyben hibázott, és hozzátette, hogy magyar emberként ő is elvárná a köztársasági elnöktől, hogy ilyen hibát ne kövessen el és az ország egységét testesítse meg. Indoklásában kitért arra, hogy mivel tettével erre nem volt képes, úgy érzi a helyes döntés, ha lemond posztjáról.

error: Content is protected !!