MÁTÓL ÍGY LESZNEK NYITVA A BOLTOK, MINDEN MEGVÁLTOZOTT MA ÉJFÉLTŐL!!! EZEKET KELL BETARTANI >>>

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

MÁTÓL ÍGY LESZNEK NYITVA A BOLTOK, MINDEN MEGVÁLTOZOTT MA ÉJFÉLTŐL!!! EZEKET KELL BETARTANI >>>

Orbán Viktor videós bejelentése szerint holnaptól nyithatnak az üzletek és a újraindulhatnak a szolgáltatások. De mi a helyzet a kijárási tilalommal idejének módosításáról és az egyéb, már rendeletben meghatározott szabályokról, mert arról nem szólt a videójában.

Pintér Sándor belügyminiszter a határozatban leírja, hogy megállapította, hogy a kettőmillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napja mint hatálybalépési feltétel 2021. április 6. napján bekövetkezett, ezért április 7-től életbe lépnek a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló 144/2021. kormányrendelet 2. és 3. alcíme, a 13. és 14. paragrafusa, amik szerint ezek a legfontosabb változások holnaptól:

  • az üzletek hajnali öttől fél tízig lehetnek majd nyitva;
  • a kijárási tilalom este tíz órára módosul, este 10-től hajnali ötig tart;
  • valamennyi bolt kinyithat, de az üzletekben és boltokban biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló legyen, arról, hogy a gyakorlatban mindez hogy nézhet majd ki, ebben a cikkben írtunk ( a 10 négyzetméteres szabály alkalmazása során a 14. életévét be nem töltött kiskorút, a 65. életévét meghaladott, illetve a fogyatékossággal élő személy segítőjét nem kell figyelembe venni)
  • a szolgáltatásoknál a március 8-i szigorítások előtti szabályokra térnek vissza, vagyis kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók is;
  • a vendéglátó egységek továbbra is zárva maradnak, továbbá a szállodák sem fogadhatnak vendégeket.
  • Az üzlet köteles gondoskodni arról, hogy a bejutásra várakozók – a közös háztartásban élők kivételével – egymástól 1,5 méteres távolságot folyamatosan tartsanak
error: Content is protected !!