MAGYARORSZÁGON korlátozások lehetnek HÉTFŐTŐL:

Úgy tűnik, hogy a kormányzat is egyre több kockázattal számol. Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtök reggel azt mondta, hogy a gazdasági előrejelzésekkel kapcsolatosban nem árt az óvatosság, a Pénzügymininsztérium ezért is a korábbi 7-7,5%-ról csökkentette előrejelzését, most azt gondolják, hogy alulról fogja közelíteni a 7%-ot az idei gazdasági növekedés, 6,8%-ot várnak, többek között az energiaárak emelkedése miatt, az infláció is visszafoghatja a növekedést, és a koronavírus okozta hatás is érzékelhető lesz.

GYORSKÖLCSÖN MÉG MA! BÁRLISTÁSOKNAK IS: KATTINTSON IDE

Varga szerint korlátozások lehetnek, gazdasági kiesés jöhet a koronavírus negyedik hulláma következtében, de talán ez kisebb lesz, mint az előző hullámokban.
Teljes lezárásra senki sem számít, de számos szakértő szerint további szigorításokra szükség lehet a vírus legyőzéséhez. Eddig látogatási tilalmat, maszkviselést a közösségi közlekedésen, illetve a kötelező oltás lehetőségét vezette be a kabinet. „Magyarország jelenleg abban a helyzetben van, amikor több eszköz szükséges a védekezéshez ebben a szakaszban” – mondta a Portfolio-nak adott interjújában Kemenesi Gábor, biológus, víruskutató arra reagálva, hogy Magyarország szinte csak az oltásra épít. „Még bőven vannak olyanok Magyarországon is, akik nem rendelkeznek immunitással, és őket el tudja érni a vírus. Ráadásul a 60%-os átoltottság országos átlag, lehetnek olyan régiók, ahol ennél sokkal alacsonyabb, így ott gyorsabban terjedhet a vírus, és egyébként helyi intézkedésekre lenne szükség. A 4. hullám alapján úgy látszik, hogy a koronavírus okoz még feltörést Magyarországon is, de ez nem meglepő abban a tekintetben, hogy önmagában az oltással nem lehet védekezni.”

error: Content is protected !!