DRÁMAI hír! Kiadták a figyelmeztetést: Szörnyű hír érkezett, na most lesznek nagy bajban az oltatlanok!

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

DRÁMAI hír! Kiadták a figyelmeztetést: Szörnyű hír érkezett, na most lesznek nagy bajban az oltatlanok!

Azokban az országokban, ahol az idősebbek legnagyobb része be van oltva – ahogy hazánkban is – ott a fiatalok körében alakulhat ki az újabb járvány-hullám, ami a virológusok szerint ősszel megérkezhet hozzánk is. Ahhoz, hogy ne kelljen újra digitális oktatásra átállni, fontos lenne az oltható korú diákok vakcinációja.

GYORSKÖLCSÖN MÉG MA! BÁRLISTÁSOKNAK IS: KATTINTSON IDE

Mi sem maradunk ki belőle

Ahhoz, hogy kialakuljon tanévkezdésre a gyerekeknél a minimális koronavírus elleni védettség, legkésőbb augusztus 15-ig meg kellene kapniuk legalább az első oltásukat – nyilatkozta Prof. Dr. Tóth Sándor a Borsnak.

A magyar szakemberek, virológusok, orvosok és immunológusok egyöntetű véleménye az, hogy lesz Magyarországon újabb járványhullám, ami ősz elején érkezhet meg hozzánk. Európában elsők vagyunk a 18 év alattiak oltásában, nálunk 11 százalékuk megkapta már legalább az első koronavírus elleni vakcinát. Utánunk Ausztria következik, a fiatalok 7,3 százaléka vette fel az első vakcinát. További 6 európai államban 1 százalék feletti a gyerekek oltása. Magyarországon a nagyjából nyolcmillió felnőtt lakosból, 5,33 milliót oltottak be eddig, ezzel az átoltottságunk 68 százalékos. Az Európai Unióban nálunk kapták meg a legtöbben az oltások mindkét dózisát, a lakosság mintegy 63,7 százaléka.

Gyerekenek is be kell adni

Jakab Ferenc, virológus, a Nemzeti Virológiai Labor vezetője szerint a vírus még mindig valós veszélyt jelent az oltatlanokra. A nyájimmunitás eléréséhez szükség van arra, hogy a gyerekek is megkapják a vakcinát. Az oltás a fiatalokra semmivel sem jelent nagyobb veszélyt, mint a felnőttekre, mivel ezek modern technológiával előállított készítmények – emelte ki a professzor az MTA-n tartott tudományos szimpóziumon.

Már a nyári szünetben regisztráljon!

Ha a nyári szünetet mindenki arra használná, hogy védettséget szerezzen, akkor ősszel nem kellene karanténba zárni a gyerekeket – hívta fel a figyelmet Havasi Katlain, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

error: Content is protected !!