Kezdődik az Szja-kifizetések második köre: sok család kap másodszor is pénzt Március 1-ig:

Kezdődik az Szja-kifizetések második köre: sok család kap másodszor is pénzt Március 1-ig:

Gyorskölcsön bárosoknak, kattintson ide >>>

Befejeződött a családi adóvisszatérítés első körének a kiutalása, február 14-ig több mint 610 milliárd forintot kaptak kézhez a gyermeket nevelő szülők. Minden jogosultnak jár a családi adóvisszatérítés, ez a joga senkinek sem veszhet el. Azok, akik február 14-ig nem kapták meg az adóvisszatérítés összegét, az adóból visszajáró összeget az szja-bevallásukban igényelhetik vissza – közölte Tállai András.
A Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára hozzátette, hogy a pénzt a bevallás beérkezésétől számított harminc napon belül, de legkorábban 2022. március elsején utalja ki az adóhivatal.

Az elmúlt harminc év legfontosabb adózási időszaka lehet a május 20-ig tartó személyi jövedelemadó bevallási időszak

Gyorskölcsön bárosoknak, kattintson ide >>>

– jelentette ki Tállai András. A jelentőségét egyrészt az adja, hogy március 1-jével megkezdődik a családi adóvisszatérítés második körös kiutalási szakasza, másrészt az, hogy ennyi pénzt még soha nem kaptak vissza a gyermekes családok, a várandós kismamák és saját jogon családi pótlékra, illetve rokkantsági járadékra jogosultak – részletezte. Az államtitkár elmondta, hogy több tízezer gyermeket nevelő az szja-bevallásában veheti igénybe a családi adóvisszatérítést.
A családi adóvisszatérítés összegét február 14-ig automatikusan az a jogosult kapta meg postán vagy utalással, akinek az adóhivatal ismerte az utaláshoz szükséges adatait, vagy 2021. december 31-ig benyújtotta a nyilatkozatát és az adó-visszatérítésre való jogosultsága kétséget kizáróan fennállt – idézte fel az államtitkár.

Gyorskölcsön bárosoknak, kattintson ide >>>

Az szja-bevallásban igényelhetik vissza az adót azok, akik elmulasztották december 31-ig a kiutaláshoz szükséges nyilatkozatot leadni, valamint azok az egyéni vállalkozók, őstermelők és bérbeadók, akik 2021-ben csak olyan jövedelmet szereztek, ami után saját maguk fizették meg az adóelőleget – sorolta az államtitkár.

Kapcsolódó cikkünk

Jön az szja kifizetések második köre

Ha nem kapta meg az szja pénzt ezt kell tennie

Mikor kaphatom meg leghamarabb az adó-visszatérítést?error: Content is protected !!