Szja-visszatérítés: BEJELENTETTÉK miért nem kaptak sokan utalást FEBRUÁR 15-IG >>>

Szja-visszatérítés: BEJELENTETTÉK miért nem kaptak sokan utalást FEBRUÁR 15-IG >>>

Kedden sok családos hiába várta, hogy megérkezzen a 2021-es évre vonatkozó szja-visszatérítés, noha a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól korábban visszaigazolást is kaptak a jogosultságukról. A NAV a Napi.hu megkeresésére közölte, hogy február 15-ig minden érintettnek utaltak, azonban Angyal József okleveles adószakértő jelezte : egy félreértés miatt sokan nem is számíthatnak rá. Egy lehetősége mindenkinek van.Azoknak jár ez, akiknél bármely időszakra családi kedvezményben részesült a munkavállaló szülő, de a várandósok is jogosultak pénzvisszatérítésre, ha az év végén már legalább három hónapos terhesek.

A lépés mintegy 1,9 millió dolgozót érint, de közülük februárig csak 1,4 millióan igazolták a jogosultságukat vagy részükről nem volt szükség külön regisztrációra. A visszatérítés összege a 2020 decemberében mért átlagkeresethez tartozó szja-t nem haladhatja meg, ez havi 67 416 forintot, éves szinten pedig 808 992 forintot tesz ki. Az egyenlet alapján a legjobban az egy gyerekesek járnak jól, mert ott a legkevesebb az érvényesített családi adókedvezmény, így magasabb a visszatérített összeg.

Gyorskölcsön bárosoknak, kattintson ide >>>

Viszont Angyal József okleveles adószakértő jelezte, hogy félreértések miatt sokaknak egyszerűen nem is járhat a támogatás. A szakember szerint a jogosultak közül csak azok számíthattak február 15-ig az utalásra, akiktől év közben vont le szja-előleget a kifizető. Angyal József ezért azt javasolja, mindenki nézze meg a 21M30-as munkáltatói igazolás 65. Levont adóelőleg sorát, mert pontosan akkora összegre számíthatnak most, mint amennyit itt látnak. Ha itt „nulla” összeg szerepel, akkor hiába jogosult a magánszemély, hiába nyilatkozott a VISSZADÓ-nyomtatványon, most február 15-ig nem kapja meg a visszatérítést. A bevallásban a családi adóalap kedvezményt átcsoportosítva a házastársak (élettársak) között további szja-visszatérítést kaphatnak, de ebben a bevallástervezet semmilyen segítséget nem fog adni, mert abban is „nulla” forint fizetendő szja fog szerepelni.

Kapcsolódó cikkünk

Jön az szja kifizetések második köre

Ha nem kapta meg az szja pénzt ezt kell tennie

Mikor kaphatom meg leghamarabb az adó-visszatérítést?

error: Content is protected !!