Szja visszatérítés adóbevallás nyilatkozat kitöltésével 2022

Szja visszatérítés adóbevallás 21M30 nyomtatvány 2022

Így járjon el, ha még nem jött meg az szja-visszatérítés:

Azok, akik február 14-ig nem kapták meg az adó-visszatérítés összegét, az adóból visszajáró összeget az szja-bevallásukban igényelhetik vissza – tájékoztatott Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

Jön a második kör:

Gyorskölcsön bárosoknak, kattintson ide >>>

A jelentőségét egyrészt az adja, hogy március 1-jével megkezdődik a családi adó-visszatérítés második körös kiutalási szakasza, másrészt az, hogy ennyi pénzt még soha nem kaptak vissza a gyermekes családok, a várandós kismamák és saját jogon családi pótlékra, illetve rokkantsági járadékra jogosultak – részletezte az államtitkár.
Tállai András elmondta, hogy több tízezer gyermeket nevelő az szja-bevallásában veheti igénybe a családi adó-visszatérítést. Hozzátette: sokaknak pedig még a február 14-ig kézhez kapott összegen felül az szja-bevallás benyújtását követően is járhat vissza adó.

Visszaigényelhető az szja-bevallásban

Az szja-bevallásban igényelhetik vissza az adót azok, akik elmulasztották december 31-ig a kiutaláshoz szükséges nyilatkozatot leadni, valamint azok az egyéni vállalkozók, őstermelők és bérbeadók, akik 2021-ben csak olyan jövedelmet szereztek, ami után saját maguk fizették meg az adóelőleget.

2022. legkésőbb március 15-től elérhető az adóbevallási tervezet, amely tartalmazza a kiutalt kedvezményelőleget is.

2022. május 20-ig nyújtható be a 2021-es szja-bevallás, amelyben a jogosult magánszemély kérheti az adó-visszatérítést, ha február 15-ig nem kapott kedvezményelőleget. További információk itt >>>

Kapcsolódó cikkünk

Jön az szja kifizetések második köre

Ha nem kapta meg az szja pénzt ezt kell tennie

Mikor kaphatom meg leghamarabb az adó-visszatérítést?

Az adóhatóság például korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy az is kaphat vissza szja-t, aki csak ingatlant ad bérbe és ezután negyedévente adóelőleget fizet, abban az esetben jogosult ő, ha 2021 legalább egy napján jogosult családi kedvezményre. A visszatérítést azonban csak az adóbevallásában tudja visszaigényelni, mert a NAV a magánszemélynek bérbeadott ingatlanból származó jövedelemről nem rendelkezik információval.


error: Content is protected !!