ÍGY EMELI A KORMÁNY 2022- január 1-től a CSALÁDI PÓTLÉKOT! 2022-ben SOKKAL több pénzt kapnak a családok, mint eddig! ÍGY EMELI MEG A KORMÁNY 2022. január 1-től a CSALÁDI PÓTLÉKOT!

ÍGY EMELI A KORMÁNY 2022- január 1-től a CSALÁDI PÓTLÉKOT! 2022-ben SOKKAL több pénzt kapnak a családok, mint eddig! ÍGY EMELI MEG A KORMÁNY 2022. január 1-től a CSALÁDI PÓTLÉKOT!

NEM EMELIK HANEM HELYETTE PLUSZ PÉNZT ADNAK VISSZAMENŐLEGESEN VISSZA:

JÓ HÍR A CSALÁDI PÓTLÉKOSOKNAK ÍGY KARÁCSONY ELŐTT!!! PÉNZT UTAL A KORMÁNY:

CSALÁDI PÓTLÉKOSOK FIGYELEM! Ilyen még SOHA nem volt! NAGY pénzt kaptok FEBRUÁRBAN a havi rendes CSALÁDI PÓTLÉK MELLÉ! Nagy összeg lesz, készülj!

Minden szülő, aki családi pótlékra jogosult, számolhat az adóvisszatérítéssel, így az is, akinek a gyermeke elmúlt 18 éves, de még középiskolában tanul. Az érintettek többségének semmit nem kell tenniük, 2022. február 15-ig automatikusan kézhez is kapják a nekik járó összeget – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.A családi adóvisszatérítés nemcsak azért történelmi jelentőségű lépés, mert soha egyetlen kormány sem hagyott még ilyen nagy összeget a családoknál, hanem azért is, mert az igénybevétele az érintettek többségének semmilyen adminisztrációs terhet nem jelent, ráadásul a szabályrendszere is rendkívül egyszerű – összegezte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A szabályrendszerre kitérve Tállai András elmondta, hogy lényegében minden gyermekes szülőnek, aki családi pótlékra jogosult, visszajár a 2021-ben szerzett jövedelme után a fizetendő személyi jövedelemadó.

A visszafizetendő összeg a 2021-ben ténylegesen megfizetett személyi jövedelemadó összege, de legfeljebb a 2020. decemberi adatok alapján számolt éves átlagbér adószintje – tette hozzá.

A Magyar Államkincstár adatai szerint augusztusban több mint egymillióan kaptak családi pótlékot.

A 2021-ben szerzett jövedelem után az adó nemcsak annak a szülőnek jár vissza, aki a családi pótlékot kapja, hanem a házastársának is – nyomatékosította Tállai András.

error: Content is protected !!