Itt a tökéletes régi házi kifli és házi kenyér titka, amit a háziasszonyok nem ismernek – Itt a legjobb recept:

Itt a tökéletes régi házi kifli és házi kenyér titka, amit a háziasszonyok nem ismernek – Itt a legjobb recept:

Itt a tökéletes régi házi kifli és házi kenyér titka, amit a háziasszonyok nem ismernek – Itt a legjobb recept: Amikor nincs időm kenyér sütéshez (kelesztés meg hasonló időhúzó tevékenységek) akkor jön ez a recept. Amellett hogy baromi finom, nagyon gyorsan meg is van. Legalább is a kenyér elkészítési idejének a fele 🙂

Vasárnap reggel gyakran szoktam készíteni. Forró teával és finom vajjal megkenve tökéletes és friss reggeli.

Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 2.5 dl tej
    • 2.5 dkg friss élesztő
    • 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 teáskanál só

+ 1-2 ek tej

Elkészítés:

      • Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
      • A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
      • Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
      • Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.

 

Jól gyúrd össze a hozzávalókat, formázd, hogy kenyér alakú váljon, majd vagdosd be a kenyér tetejét.
Melegítsd elő a sütőt száznyolcvan fokra, majd addig süsd a kenyeret, míg aranybarna színű nem lesz!

Kapcsolódó: Legfinomabb süti, mutatom >>>