INGYENES, INGYENES!!! Elindult a fűtési szezon, már igényelhető az ingyen tűzifa és barnaszén is!!! Itt a kérelem töltsd le itt:

Elindult a fűtési szezon, már igényelhető az ingyen tűzifa és barnaszén is!!!

Országosan igényelhető a támogatás mindenhol >>>

Az alábbi cikk csak példa:

A települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásra az ötezer lélekszám alatti önkormányzatok pályázhattak. A vissza nem térítendő támogatást tűzifa, illetve barnakőszén megvásárlásához nyerték, a kiosztott 5 milliárd forintból több mint 890 milliót megyénk települései kaptak, s több helyen már a kérelmek feltételeit is meghatározták, legkésőbb február 17-éig kell kiszállítani a tüzelőanyagot az emberekhez.Vasárnap elkezdődött a fűtési szezon, a távhős lakásokban már kérhetik a fűtés bekapcsolását. A Nyírtávhő Kft. felkészült a szezonkezdetre, a megyeszékhelyen 16 ezer lakás és ezer intézmény, illetve egyéb közületi fogyasztó hőellátását biztosítják.

– Elindult a hivatalos fűtési időszak szeptember 15-étől, közterületen nem maradtak munkáink, mindennel végeztünk a nyáron. Háromszáz hőközpontban a karbantartási munkákat szakaszosan időzítettük, háromszáz kilométernyi vezetéket javítottunk vagy cseréltünk Nyíregyházán, szeptemberre üzemkész állapotba helyeztük a távhőszolgáltatást.

Az elmúlt napokban még nyárias volt az időjárás, nem volt szükség fűtésre, de a hónap végére már kérni szokták a közintézmények és a lakótömbök is. A bejelentés módja nem változott: írásban, e-mailben tehetik meg ügyfeleink – mondta el Joó László. A Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a városi hálózat ebben a fűtési idényben az uszodával bővül, ami több mint egy megawatt fogyasztással többet jelent várhatóan október végétől.

Nincsenek késésben

Az idén is okosmérővel fognak leolvasni. Ezek olyan, kétirányú kommunikációra képes mérőberendezések, amelyek rádiós jeladók segítségével küldik el a fogyasztási adatokat egy központi számítógépnek. Az innovatív megoldás a leolvasásokat, illetve a költségek tervezését is megkönnyíti, hiszen hosszú távon akár a havi számlázást is lehetővé teszi, de ezenkívül a meghibásodások kiszűrésében is nagy segítség lehet.

Joó Lászlótól azt is megtudtuk: kintlévőségük az elmúlt években nem emelkedett, egyrészt a rezsicsökkentésnek köszönhetően, hiszen nem emeltek árat, másrészt az épületek jelentős része energetikai korszerűsítésen esett át, amely csökkentette a fogyasztók fűtési kiadásait. Megyénkben 203 települési önkormányzat nyert tűzifa-támogatást összesen több mint 890 millió forint értékben.

– Már elkezdődött a fűtési szezon, s szeretnénk minél hamarabb kiosztani a tűzifát, ezért a képviselő-testület már meghatározta azokat a jövedelmi határokat és kritériumokat, amelyek alapján október 4-éig várjuk a kérelmeket – mondta el lapunknak Kerekes Miklós.

Ajak polgármestere hozzátette: az elnyert 5,5 millió forintos támogatásból mintegy kétszáz családot tudnak majd támogatni, keménylombú akác tűzifát vásároltak, s indul a kiszállítás, hogy a hideg beköszöntével erre ne legyen gondja a háztartásoknak.

Tuzsér 18,9 millió forintot kapott a keretből, az, hogy ebből mennyi tüzelőre futja majd, és „fejenként” mennyi erdei köbmétert kaphatnak az arra jogosultak, a csütörtöki képviselő-testületi ülés után fog kiderülni. Ferkovics Tibor, a település polgármestere lapunknak elmondta: a napokban kiválasztják a beszállítót, ezután egy hónap áll rendelkezésére a lakosoknak, hogy benyújtsák a kérelmeket, amelyeket azután elbírálnak a döntéshozók.– Vannak települések, amelyek már előrébb járnak a „tűzifaprojektben”, de mi sem vagyunk késésben. Ha minden jól megy, december elejétől már megkezdődhet a szociális tüzelők kiszállítása az önkormányzati kistraktorral a listán szereplő háztartásokba – tette hozzá Ferkovics Tibor.

Karácsony előtt vagy januárban

Uszka több mint 4,2 millió forintot fordíthat tűzifa vásárlására, amiből körülbelül 190 erdei köbméter szociális tüzelőanyaggal támogathatja az önkormányzat a község rászoruló lakosait. Dr. Sértő-Radics István érdeklődésünkre elmondta: általában a hideg hónapokban osztják szét a fát, így az időjárástól függően karácsony előtt vagy januárban.

Természetesen ez attól is függ, hogy az erdészet mikor tud szállítani. – Hamarosan be lehet adni a kérelmeket, s az elbírálást követően tudunk majd pontos adatokkal szolgálni azzal kapcsolatban, hányan és mekkora mennyiségű szociális tűzifát kapnak – tette hozzá a 606 lakost számláló Uszka polgármestere. Letöltés itt

error: Content is protected !!