Ha te is diktálod a gázt, most nagyon figyelj mert fontos! Változások gázórás mérőknél!

Ha te is diktálod a gázt, most nagyon figyelj mert fontos! Változások gázórás mérőknél!

Ha te is diktálod a gázt, most nagyon figyelj mert fontos! Változások gázórás mérőknél! Most kaptuk a hírt – Ha te is diktálod a gázt, most nagyon figyelj mert fontos! Az utóbbi időben egyre gyakoribbá váltak a panaszok a magyarországi földgázszolgáltatásról, különösen a gázszámlákkal és az azokon szereplő adatokkal kapcsolatban.

Friss hírek


Az országgyűlésben a téma napirenden van, és több kérdés merül fel, ami nem hagyja nyugodni az embereket. A fő problémák között szerepel, hogy miért nem csökken a lakossági földgáz ára, és miért kell sok fogyasztónak piaci áron fizetnie, miközben belefér a rezsicsökkentett sávba a gázfogyasztása.

A kérdésekre választ vártak az országgyűlésben, és Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszolt a felvetett problémákra. Az egyik fő aggály az volt, hogy miért nem csökken a lakossági gáz ára, különösen annak tudatában, hogy tavaly a kormány majdnem megállapodott egy jelentős mennyiségű gáz beszerzéséről Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.


Koncz Zsófia szerint a magyar kormány számára fontos a rezsicsökkentés fenntartása, és a jelenlegi világpiaci helyzetben előny, hogy a gáztárolók 98 százalékos töltöttségen állnak, így biztosítva a magyar családok részére az elengedő gázot még egy kemény tél esetén is.

Az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatos panaszokra Koncz Zsófia válasza szerint a baloldali kormányzás idején tizenötször emelték az energiaárakat, és most nincs ilyen jellegű probléma. Az energiaárak Magyarországon az unióban a legolcsóbbak a lakossági fogyasztók számára az Eurostat adatai alapján.

A kormány válasza tehát az, hogy a rezsicsökkentés fenntartása és a magas gáztároló töltöttség biztosítják, hogy a lakossági gázárak alacsonyak legyenek.


A témával kapcsolatban folyó vita során további kérdések merültek fel, például az éves lakossági kedvezményes kvóta felemelése, az afölötti világpiaci ár csökkentése és egy átlátható, tisztességes számlázási rendszer bevezetése. A válaszok azonban továbbra is megosztottak, és a parlamenti vita folytatódik a földgázszolgáltatás és gázárak körüli kérdésekkel kapcsolatban.

error: Content is protected !!