Érettségi 2024 – Fontos változást jelentettek be az idei érettségiről, mindenkit érinteni fog!

Érettségi 2024 – Fontos változást jelentettek be az idei érettségiről, mindenkit érinteni fog!

Érettségi 2024 – Fontos változást jelentettek be az idei érettségiről, mindenkit érinteni fog! 2024-ben nemcsak a felvételi. Hanem az érettségi is megváltozik, hiszen befejezi a középiskolát az az évfolyam, ami 2020-ban az új Nemzeti alaptanterv alapján tanult. Több feladatsor átalakul és új elemek kerülnek például a magyarérettségi középszintű feladatsorába.
2024-ben több ponton is megváltozik az érettségi – emlékeztet az Eduline.

Mi változik?

Leginkább a középszintű magyarérettségi alakul át, része lesz egy irodalmi feladatlap is, amiben alapvetően „műveltségi teszthez” hasonló alapon kérdeznek a diákoktól, szinte bármit. A műveltségi feladatsorban nem csak a memoriterek, a kötelező olvasmányok is előkerülnek.

Természettudományos tárgyak esetében is lesz némi változás. Az eddigi gyakorlati vizsgafeladatok helyett ugyanis a diákok saját kutatás alapján, tanév közben összeállított projektmunkát is választhatnak, amit a diplomamunkához hasonlóan kell majd megvédeniük az érettségin.
2024. január 1-je után és ezt követően már kizárólag az új általános követelmények, és az ezekhez kapcsolódó, új részletes követelmények szerint lehet csak érettségi vizsgát tenni.

( További friss híreinkért kattintson IDE! )

error: Content is protected !!