Egyszeri 200 ezer forint juttatás mindenkinek – ezt lépték az infláció ellen, ez jól jön mindenkinek!

Egyszeri 200 ezer forint juttatás mindenkinek – ezt lépték az infláció ellen, ez jól jön mindenkinek!

Egyszeri 200 ezer forint juttatás mindenkinek – ezt lépték az infláció ellen, ez jól jön mindenkinek! Az energetikai szektorban működő Schneider Electric HR igazgatója, Ivanov Katalin a HR portálnak adott évértékelő interjút a céh 2023-as évéről.

( Friss híreink )

Szerinte az év kulcsszavai az infláció, a gazdasági lassulás, a fiatalok bevonzása és munkaerő fejlesztése. Az inflációra adott válaszként elmondta, hogy egyszeri, 200 000 forintos kompenzációs fizetést biztosítottak minden alkalmazottjuknak.
Ivanov Katalin elmondta, hogy 2023 nehéz volt a gazdasági növekedés lassulása miatt, ami óvatosságra kényszerítette a vállalatokat a költségek kezelése terén. Ugyanakkor bizonyos szakmákban továbbra is munkaerőhiányt tapasztaltak: kimondottan a fiatalok voltak kevesen.

A jövőre vonatkozó tervek között hangsúlyozták a digitalizáció és a mesterséges intelligencia további kiaknázását a munkavállalói elégedettség növelése érdekében nyilatkozta a cég. Emellett a tehetségek megtartása és fejlesztése, valamint a fiatalok vidéki elhelyezkedésének támogatása is prioritás marad a HR területén.
A HR szakmában a transzparens kommunikáció és a párbeszéd segített a nehezebb piaci helyzetekben Ivanov szerint, és a váratlan helyzetekre való reagálásként tavaly egyszeri, 200 ezer forintos juttatást nyújtottak a kollégáknak, amit idén is megismételnek majd.

error: Content is protected !!